Jetten Jachtbouw

De Belgische investeerder Jack Wijnants van MSAR heeft de Friese werf Jetten Jachtbouw overgenomen. De werf ontwikkelde zich de laatste jaren vanuit oerhollandse stalen en aluminium motorjachten richting luxere en grotere jachten. Wijnants wil deze tendens doorzetten en tevens omschakelen naar de bouw uit koolstofvezel en vacuüm geïnjecteerde rompen. Lichtgewicht is uiteraard ook gunstig voor het brandstofverbruik.

MSAR is bekend van installaties om vervuiling van het oppervlaktewater op te ruimen. Daarnaast is de onderneming eigenaar van Amasea Yachts. Een start-up die luxe motorcatamarans bouwt met momenteel één model in het programma.

Wijnants ziet geen toegevoegde waarde om jachten in Nederland te bouwen en wil de productie van Jetten Jachtbouw naar Turkije verplaatsen. De naam Jetten blijft in die constructie bestaan. De bekendheid van de naam Jetten zorgt namelijk nog steeds voor enkele aanvragen per week. Of die naamsbekendheid intact blijft wanneer op de nieuwe Jetten jachten het kwaliteitsstempel “made in Holland” ontbreekt, zal de toekomst uitwijzen.

Meer informatie: www.jettenjachtbouw.eu

Op zoek naar een boot van Jetten Jachtbouw? Bekijk hier het huidige aanbod. Of klik hier voor meer watersportnieuws.