De Stille Boot

Dat er een markt was voor elektrisch varen stond vast, maar wanneer deze nu eens echt zou openbreken bleef lang de vraag. De Stille Boot van Anton van Wijk zag zijn aanhoudende geloof in het concept na jaren eindelijk beloond. Sinds 2020 zit er flinke beweging in de markt. Want juist in deze bijzondere tijd ontstaat er steeds meer interesse in boten met een elektrische aandrijving.  

De Stille Boot is expert op het gebied van elektrisch varen. Het aanbod bestaat uit elektrische aandrijvingen en aanverwante producten voor jachtwerven, servicebedrijven en watersportwinkels. De Stille Boot is onder meer importeur en distributeur van Torqeedo en WaterWorld elektrische aandrijvingen, LCE lood carbon accu’s, Solbian flexibele zonnepanelen, Genasun MPPT’s, Simarine accubewaking en Sentinel remote monitoringsystemen.

De Stille Boot is distributeur van de Torqeedo propeller.
De Stille Boot is onder meer importeur en distributeur van Torqeedo en WaterWorld elektrische aandrijvingen,…

Daarnaast adviseert en traint De Stille Boot een uitgebreid dealernetwerk op commercieel en technisch gebied in alles wat met elektrisch varen te maken heeft. Dat geldt voor de keuze van de aandrijving, accu’s en alle andere componenten, die maken dat de bootbezitter optimaal plezier beleeft aan zijn of haar elektrisch aangedreven stille boot. 

In 2010 voegde Anton van Wijk zijn bedrijf Elektrosloep samen met De Stille Boot. Het viel in het begin niet mee om klanten te overtuigen elektrisch te gaan varen. Pas de laatste twee jaar komt de markt langzaam maar zeker in beweging. Sinds 2019 laat de aanloop een stijging zien, de groei zit er duidelijk in. Zelf boten bouwen, zoals De Stille Boot in de beginperiode deed, gebeurt niet meer. Met een team van zeven man is de voornaamste bedrijfsactiviteit het handelen in elektromotoren voor boten, met alle onderdelen en adviezen die daar bij horen.

Een elektromotor van Waterworld.
Met een team van zeven man is de voornaamste bedrijfsactiviteit het handelen in elektromotoren voor boten, met alle onderdelen en adviezen die daar bij horen.

Onlangs sloeg het noodlot toe. Het bedrijfspand van De Stille Boot brandde volledig af, net op een moment dat het juist zo goed ging. Ondanks deze enorme tegenslag heeft Anton er toch de schouders weer onder gezet. Naar eigen zeggen heeft de catastrofe opnieuw het vuur in hem aangewakkerd. Hij is vastberaden het pand zo herbouwen dat het nog beter past. Na de brand op 16 december van vorig jaar is De Stille Boot dan ook razendsnel doorgegaan. Al na een paar dagen was de vestiging in een tijdelijke pand in Sneek een feit. Daar was voldoende ruimte voor de kantoren, werkplaats en magazijnen die nodig zijn om de operatie naadloos door te laten gaan. Ondertussen is samen met de architect een begin gemaakt met het ontwikkelen van een nieuw pand op de vertrouwde locatie in Heeg.

Meer informatie: www.destilleboot.nl