Kempers Klant van het eerste uur

Kempers Watersport, full service watersportbedrijf met jachthaven aan de Westeinderplassen, is een familiebedrijf met een wel erg rijke historie. Al in 1894 kreeg Theodorus Kempers toestemming om in Alphen aan den Rijn een scheepswerf te beginnen. Eerst was dit een reparatiewerf, om in de loop der jaren uit te groeien tot een scheepsbouwwerf waar tot 1994 honderden Kempala kruisers werden gebouwd. Dat zijn oerdegelijke stalen knikspant motorjachten die tot op vandaag de dag nog steeds vrolijk rondvaren.

In 1970 achtte Jos Kempers de tijd rijp om een jachthaven in Kudelstaart te stichten. In 1992 kwam daar een tweede haven bij, ook aan de Westeinderplassen bij Leimuiden. De werf in Alphen aan den Rijn werd later verkocht, waarna onderhoud, reparatie en de handel in boten de dienstverlening vormde, naast het exploiteren van de twee jachthavens. Met vader Jos aan het roer konden de zonen Bart en Joost zich concentreren op de wensen van de ligplaatshouders, ieder in hun eigen haven. 

Jachthaven Kempers
In 1970 achtte Jos Kempers de tijd rijp om een jachthaven in Kudelstaart te stichten. In 1992 kwam daar een tweede haven bij in Leimuiden.

In 2002 vond vader Jos het een mooi moment om de bedrijfsactiviteiten over te dragen aan Bart en Joost. Vanaf dat periode begonnen de contouren zichtbaar te worden van hoe Kempers Watersport zich heden ten dage manifesteert. In 2012 werd in Leimuiden de indrukwekkende nieuwbouw feestelijk in gebruik genomen. Het was niet zomaar een loods maar een mijlpaal voor de familie Kempers en hun klanten. Met de overname van E.W. Driessen in 2008 kwamen er nog een paar klinkende merknamen in de showroom te staan. Vanwege de uitbreiding van de jachthaven in Leimuiden werd de haven in Kudelstaart verkocht aan Van Wijk Maritiem. Door vestiging op één locatie in Leimuiden was het mogelijk sneller en flexibeler in te spelen op de wensen van de klant.

Boten van de merken Boston Whaler, Sea Ray en Axopar.
De grote showroom biedt alle ruimte om zowel nieuwe als gebruikte boten van de merken Boston Whaler, Sea Ray en Axopar te presenteren.

“Wij openen het mooiste watersportbedrijf van de Randstad” vertelde een trotse Bart Kempers bij de opening. Het nieuwe pand van Kempers Watersport, ter grootte van ruim 3.200 m2, is een bijzondere ontmoetingsplaats voor watersportliefhebbers geworden. De grote showroom biedt alle ruimte om zowel nieuwe als gebruikte boten van de merken Boston Whaler, Sea Ray en Axopar te presenteren. Daarnaast is Kempers Watersport platinumdealer van Mercury en Mercruiser. In de eveneens ruim opgezette werkplaats kunnen door de specialisten van Kempers Watersport alle denkbare onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd worden, ook een complete refit. De haven met 500 ligplaatsen, voorzien van alle faciliteiten zoals een waterloods, restaurant, speeltuin, en verhuur van de zogenaamde Aqualivings, past perfect in de full service filosofie van Kempers en draagt daarmee bij aan maximaal watersportplezier voor zowel de klanten in de showroom als de ligplaatshouders in de jachthaven. 

Het verhuur van Aqualivings
Het verhuur van de zogenaamde Aqualivings past perfect in de full service filosofie van Kempers.

Meer informatie: 

Kempers Watersport

Herenweg 100 

1431 GX  Aalsmeer (bij Leimuiden)   

Tel: 0172–50 30 00   

www.kemperswatersport.nl