Smelne Yachtcenter

Botentekoop bestaat 25 jaar, mede dankzij een vruchtbare samenwerking met toonaangevende jachtbouwers en andere watersportbedrijven. Smelne Yachtcenter is een scheepswerf die vanaf het eerste uur bij Botentekoop betrokken is.

In de jachtbouw van de wereldberoemde Hollandse motorkruisers is Smelne Yachtcenter een klinkende naam. Al in 1968 werd de basis gelegd voor de bouw van Smelne motorjachten, hoewel in die allereerste beginfase werd gestart met de bouw van roeischouwen. Maar ambitieus als deze Friese jachtwerf is, volgde al snel de eerste Smelne Kruiser van 8 meter. De bouwplaats was een werkplaats, grenzend aan de boerderij van de familie Veenje in Smalle Ee.

Slechts twee jaar later, in 1970, waren er twee modellen leverbaar, de Smelne 8 en 9 meter. Het verkoopsucces van deze jachten maakte dat de werf uit haar jasje groeide, waarmee de eerste verhuizing een feit werd. Een nieuwe locatie werd gevonden in Buitenstvallaat te Drachten, een riant onderkomen waar vele Smelne Kruisers en later ook Veenje Kotters te water zijn gelaten.

Onverminderd doorgroeien

In 1979 werd er opnieuw verhuisd naar de huidige locatie aan De Steven in Drachten. De verkoop vertoonde een gezonde groei waardoor meer ruimte nodig was. Daarnaast lag de werf achter een sluis die te klein werd voor de steeds groter wordende Smelne jachten en Veenje kotters.

Moderne werf

Op de locatie aan De Steven te Drachten heeft Smelne Yachtcenter alle ruimte om uit te groeien tot het full service Yachtcenter dat de onderneming vandaag is. Alles wat met de bouw van luxe motorjachten te maken heeft vindt hier plaats. Met twee volledig geklimatiseerde spuitcabines, een interieur afdeling, casco hal en technische afmontage houdt Smelne het hele bouwproces in eigen hand waardoor een hoogwaardige bouwkwaliteit gegarandeerd is.

Toonaangevend familiebedrijf

Met innoveren en het ontwikkelen van nieuwe modellen Is Smelne Yachtcenter uitgegroeid tot een toonaangevende jachtwerf met export naar alle Europese landen. Maar liefst 32 modellen vormen het aanbod in nieuwe jachten, waarmee alle doelgroepen worden bediend. Door alle werkzaamheden in eigen huis uit te voeren is Smelne Yachtcenter ook een aantrekkelijk adres voor onderhoud, refit, winterstalling en jachtbemiddeling. Kortom een familiebedrijf met een schat aan technische en commerciële know how in de nieuwbouw van luxe motorjachten en de makelaardij in een breed aanbod gebruikte jachten.

Meer informatie: www.smelne.nl

Benieuwd naar welke boten er nu te koop staan bij Smelne? Bekijk hier het aanbod. Ook kun je onze boottesten natuurlijk bekijken, of het laatste watersportnieuws.