Lekker eten in Gent

Gastronomie: de Fransen hebben het uitgevonden, maar de Belgen hebben het lekker gemaakt. En in geen enkel land is de gastronomie zo mooi in balans tussen smaakvol, spannend en oogstrelend. De Belgian Boat Show, die van 5 tot 9 februari in Gent gehouden wordt, vormt een prima excuus om dit naast het beursbezoek ook te beleven.

LOF Restaurant

Gevestigd in een prachtig herenhuis in Louis XIV-stijl, op een steenworp afstand van het historische centrum bevindt zich LOF restaurant. Onder leiding van chef Jasper Maatman, in samenwerking met de Nederlandse sterrenchef Ron Blaauw.

Adres: Hoogstraat 36, 9000 Gent
Meer informatie: www.lofrestaurant.com

LOF Restaurant
LOF Restaurant

Oak Restaurant

Oak Restaurant heeft zich ruim 5 jaar geleden gevestigd in Gent. Begonnen in het klein heeft het restaurant een prominente culinaire rol in de stad ingenomen. Inmiddels heeft Oak een Michelin-ster. Een eigentijdse keuken waarbij inspiraties van over de hele wereld tot uiting worden gebracht in het menu.

Adres: Hoogstraat 167/001, 9000 Gent
Meer informatie: www.oakgent.be

Oak Restaurant in Gent
Oak Restaurant in Gent

Maison Elza

Wie houdt van nostalgie is hier aan het juiste adres. Je raakt niet uitgekeken in deze weelderige aankleding. The place to be in Gent voor scones, ontbijt, lunch, dinner en afternoon tea.

Adres: Jan Breydelstraat 36, 9000 Gent
Meer informatie: www.maisonelza.be

Maison Elza
Maison Elza

Karel De Stoute

In het hart van Gent klopt ook het culinaire hart van chef-kok Thomas De Muynck en zijn vrouw Lien Van de Velde. Zij hebben liefde voor het vak, passie voor het metier én smaken vol stijl. En ze regeren in Karel De Stoute.

Adres: Vrouwebroersstraat 2, 9000 Gent
Meer informatie: www.restkareldestoute.be

Karel De Stoute in Gent
Karel De Stoute

Restaurant Valentijn

Al jaren synoniem voor sfeer en gezelligheid: Valentijn staat erom bekend een vriendelijke service te combineren met een sprankelende culinaire ervaring. Laat je verrassen met inventieve marktverse creaties. De keuken kun je omschrijven als Frans gecombineerd met hedendaagse technieken.

Adres: Rodekoningstraat 1, 9000 Gent
Meer informatie: www.restaurantvalentijn.be

Restaurant Valentijn in Gent
Restaurant Valentijn

Groot botenaanbod

Op zoek naar een nieuwe of gebruikte boot? Bekijk eens het grote botenaanbod op onze website. Grote kans dat je precies de boot vindt waar je naar op zoek bent. Zoek direct in het aanbod. Voor meer watersportnieuws klik je hier.