Grand Sturdy 35.0

Als grootste stalen jachtbouwer van Nederland brengt Linssen elk seizoen een aantal nieuwe modellen uit. Dit jaar werden liefst zeven nieuwe Grand Sturdy’s gepresenteerd. We hebben de splinternieuwe Grand Sturdy 35.0 Sedan getest op het uitgestrekte vaargebied rond Maasbracht.

De nieuwe Grand Sturdy 35.0 is onmiskenbaar een Linssen. Het opvallendste kenmerk van de nieuwe 35.0 Sedan is de longtop, het over de hele open kuip doorlopende kajuitdak. Het is gebleken dat de klanten deze stalen kuipoverkapping prefereren boven een kap van stof. En met het enorme schuifdak hoef je niet bang te zijn om tijden het varen een zonnestraaltje te missen. Overigens is de kuip met tentdoek helemaal regendicht af te sluiten.

Grand Sturdy 35.0

Exterieur van de Sedan

Mooi aan de Grand Sturdy 35.0 zijn de praktische fenderberging naast de kuip en de smalle deur naar het zwemplateau. Het plateau zelf is breed en biedt onder twee bankjes plaats aan de gasbun en de buitendouche. Erg fraai en praktisch zijn de kikkers op de hoeken van het plateau en de slimme uitsparing voor de voorwaarts gerichte landvasten in de romp. De knikspant romp heeft een volle kop en een mooie zeeg, die door de kabelaring rondom mooi wordt geaccentueerd. Aan de voorzijde van de kajuitopbouw is een klein ‘petje’. Voorop is een forse, neerklapbare navigatiemast. Het schilderwerk is van goede kwaliteit en een dikke kunststof stootlijst rondom voorkomt beschadigingen aan de stalen romp.

Grand Sturdy 35.0

Interieur Grand Sturdy 35.0 Sedan

Het interieur van deze Sedan is praktische ingedeeld. Zo is de bestuurdersstoel op een ladeblok geplaatst en vind je onder de salonvloer een prachtige verdiepte ‘bijkeuken’. Met een 14 cm dik matras op het riante eigenaarsbed is duidelijk niet op het comfort bespaard. Fijn is dat de boot een separate douche- en toiletruimte heeft.

Aan indeling, constructie en afwerking zie je de professionaliteit van Linssen. Alles is heel doordacht, degelijk geconstrueerd en simpel maar doeltreffend afgewerkt. Het dashboard is nogal kaal, maar er is genoeg plek voor meerdere navigatieschermen. Ondanks de beperkte buitenafmetingen (10.70 m lengte) oogt de boot ruim en licht. In de grote motorruimte heb je keuze uit een Volvo Penta D2-60pk of een D2-75pk viercilinder diesel. Het zijn mooi rustige motoren die uitstekend geïnstalleerd en geïsoleerd zijn.

Grand Sturdy 35.0

Conclusie boottest

Deze mooi gelijnde Linssen vaart zoals een knikspant motorjacht hoort te varen. Rustig, degelijk, stabiel en eenvoudig. Het manoeuvreren wordt met de standaard boegschroef en de optionele hekschroef sowieso kinderspel. Er is weinig geluid waar te nemen en de besturing is even precies als direct. Nergens wordt het spannend, de boot geeft altijd vertrouwen. De Linssen 35.0 Sedan is een doordachte, degelijke boot waarin veel watersporters zich thuis zullen voelen. Het jacht is compleet verkrijgbaar vanaf €229.900, een concurrerende prijs.

Cijfer: 8,1

Constructie ****
Comfort & Ruimte ****
Afwerking ***
Ergonomie ***
Vaareigenschappen ****
Prijs / Kwaliteit ****

Grand Sturdy 35.0

Technische Specificaties Grand Sturdy 35.0

Lengte: 10,70 m.
Breedte 3,40 m.
Diepgang 1,0 m.
Gewicht 8.500 kg
Motorisering: 1 x Volvo Penta D2-60, viercilinder 60 pk diesel
Prijs vanaf €229.900

Meer info vind je op linssenyachts.com
Benieuwd welke Linssen Yachts er nu te koop staan? Bekijk het aanbod op onze website