Vetus M-line Motoren

Vetus heeft een vernieuwde serie M-line scheepsdieselmotoren en die is indrukwekkend. Met nieuwe features, een moderne uitstraling en extra voordelen is de nieuwe M-line ontwikkeld om aan de huidige en toekomstige wensen vanuit de markt te voldoen. Eén van de meest in het oog springende veranderingen is de watergekoelde bovenkap. In deze bovenkap zijn meerdere nieuwe, innovatieve features verwerkt.

De warmteopbouw in motorruimtes kan gemakkelijk oplopen tot 70°C. Dergelijke hoge omgevingstemperaturen hebben negatieve effecten op de motorprestaties en de omringende apparatuur. VETUS heeft hiervoor een elegante en effectieve oplossing ontwikkeld door een watergekoelde aluminium top cover toe te passen. Het grote koelelement is direct boven de cilinderkop gemonteerd waardoor het de stralingswarmte van de motor zeer efficiënt absorbeert.

Reductie motorruimtetemperatuur

Dit innovatieve concept resulteert in een significante temperatuurreductie in de motorruimte tot maar liefst 15 °C. Dat is een reductie van maar liefst 20%! Hoe lager de omgevingstemperatuur is, hoe beter en zuiniger de verbranding van de motor is. Zover wij kunnen nagaan, is er geen enkele scheepsdieselfabrikant die op deze manier een koelelement toepast specifiek om de temperatuur in de motorruimte te verlagen. VETUS heeft daarmee een unieke oplossing ontwikkeld.

M-line motoren
De Line-up

Reductie van het motorgeluid

Mensen gaan vaak het water op om van de rust en stilte te genieten. VETUS wil hieraan graag bijdragen door een motor te ontwikkelen die zo stil mogelijk loopt. De solide aluminium bovenkap reduceert het motorgeluid aanzienlijk. In combinatie met het nieuwe luchtfilter, komt uit de tests naar voren dat het geluidsniveau met circa 5 dB(A) is verlaagd en bij een kruissnelheid van ongeveer 2200 tpm is de motor ‘fluisterstil’. De aanwezigen bij de tests waren zeer enthousiast en beschreven het motorgeluid als beduidend prettiger voor het gehoor.

M-Line- serie is geschikt voor vele soorten boten: lanceringen, zeiljachten, kanaalboten en kleine kajuitboten. Lees hier meer over de motoren van de M-line serie.

VETUS ACTIEWEKEN NAJAAR 2019

Vetus heeft een leuke inruilactie. Ontvang bijvoorbeeld tot maximaal € 4.500,- retour op uw oude motor. Of wat dacht u van spectaculaire kortingen op de VETUS GX Generatoren! (Alleen geldig in Nederland en België) Deze actie loopt van 1 september tot en met 31 oktober 2019. Bekijk de actie voorwaarden. https://www.vetus.com/nl/blog/actieweken-2019.html

Bekijk hier het motorenaanbod op Botentekoop.nl.