Marex 310 OC
Marex 310 OC

De Marex 310 Sun Cruiser past in de modellenlijn van Marex waarin onderscheid wordt gemaakt tussen een achterkajuit versie (ACC) en een uitvoering met open kuip (SC). Het ontwerp oogt vanuit de verte niet echt modern of innovatief. Wel ontdek je onmiddellijk de contouren van het veelgeprezen Noorse merk.

De boot zit stikvol met grote en kleine innovaties. Zo kun je haar in een handomdraai omtoveren van compleet open tot een helemaal gesloten boot. De zeilen waarmee je de kuip van weer en wind afsluit zijn briljant weggewerkt in de dakconstructie. En op minder dan 10 meter heb je meer ruimte dan op andere boten van twee a drie meter langer.

Vier slaapplaatsen

In deze Marex zijn onderdeks vier volwaardige slaapplaatsen in twee hutten. De voorhut met diagonaal geplaatst tweepersoonsbed is opvallend ruim en de gastenhut heeft een praktisch dwarsgeplaatst bed. Er is slim met de lichtinval vanuit panelen in de deuren en door de rompramen gewerkt. En voor de ventilatie van de gastenhut is er een enorm luik naar de kuip. De natte cel is ruim en ligt pal tegenover het eenvoudige kombuisje. Overal is onderdeks minimaal 1,91 m stahoogte. Elk detail is netjes afgewerkt en voor de dekken en meubilair is massief teakhout gebruikt. Ook het hang- en sluitwerk is voorbeeldig.

Voorop vind je een diepe ankerkluis. Smalle gangboorden leiden naar de comfortabele kuip. Dankzij slimme omklapbare banken is hier plek voor een man of tien. Onder het achterdek is de Volvo Penta D4 zescilinder 300pk dieselmotor in een opvallend ruime motorkamer geplaatst. Hier past ook een D6-370 of een 430pk benzinemotor. De bestuurdersplaats is een ergonomisch ideale plek met verstelbaar stuur, joystick en rondom prima zicht.

Goed doordacht

Aan elk detail zie je de boot extreem goed doorgedacht is. Zo kun je, zonder een kussen weg te halen, de grote doorlopende bakskisten met gasveren openen. Op het zwemplateau vind je een gasbun en een brede kist die beide als bankje te gebruiken zijn.

De boot is in de haven uitstekend te manoeuvreren doordat de boegschroef en hekdrive in de joystick geïntegreerd zijn. De boot heeft hekaandrijving, maar is dankzij de twee contraroterende propellers (duoprop) toch op lage snelheid goed koersvast. En in de golven kun je super kort keren en fraaie fantasievolle golven maken. De topsnelheid ligt rond de 60 km/u en dankzij het optionele Zipwake trimsysteem blijft de boot altijd prachtig in lijn. Deze Sun Cruiser vaart mooi en lekker, is briljant ingedeeld en heeft een perfecte afwerking.

Conclusie Marex 310 OC

Cijfer 8,8

Constructie ****
Comfort & Ruimte ****
Ergonomie ****
Afwerking ****
Vaareigenschappen ****
Prijs / Kwaliteit ****

Technische Specificaties

Lengte over alles: 9,64 m
Breedte: 3.24 m
Diepgang: 1.07 m
Waterverplaatsing: 4.500 kilo
Motorisering: 300pk Volvo-Penta D4 diesel
CE ontwerpcategorie B

Meer informatie: www.boarnstream.nl. Of bekijk welke Marex boten er nu te koop staan. Ook kun je meer watersportnieuws bekijken, of een aantal boottesten.