Mercury introduceert V-8 V-6

Mercury Marine, marktleider op het gebied van scheepsaandrijving en bijbehorende technologie, introduceert een helemaal opnieuw ontworpen lijn V8 en V6 outboards met een inhoud van respectievelijk 4,6L en 3,4L.

Deze buitenboordmotoren van de volgende generatie maken deel uit van het grootste ontwikkelingsprogramma voor een nieuwe productlijn dat Mercury in zijn bijna 80-jarige bestaan heeft opgezet. Dit heeft tevens geleid tot een grote investering in research en de uitbreiding van de productiecapaciteit en -infrastructuur. “De FourStroke V-6 was de eerste stap van onze introducties in 2018 en nu kondigen we vol trots officieel stap twee aan” vertelt John Pfeifer, Mercury Marine President. “Deze nieuwe V-8-motoren, net zoals de V-6, zullen in de ogen van de consument een nieuwe maatstaf in de pleziervaart vormen”.

Mercury’s nieuwe V-6- en V-8-buitenboordmotoren zijn in hoge mate configureerbaar om te voorzien in de behoefte van een breed scala aan verschillende boten. Zowel de verfijnde prestaties van de Verado als het zuinige brandstofverbruik van de FourStroke of het concurrentievoordeel dat de Pro XS biedt voor serieuze bootsportliefhebbers. Samen met de onlangs geïntroduceerde V-6-reeks van 3,4 l vullen de nieuwe V-8-motoren Mercury’s toonaangevende line-up in de vermogensklasse van 175-300 pk. “Deze atmosferisch geladen motoren zijn duurzaam, krachtig en beschikken over opties voor de consument die nog nooit eerder beschikbaar waren” zegt Pfeifer. “Deze nieuwe reeks is afgestemd op wat de consumenten verlangen, en we zijn blij hen dit te kunnen bieden”.

Nieuwe Verado van 250 en 300 pk

De nieuwe V-8 Verado buitenboordmotoren van 250 en 300 pk zetten net als de vorige generatie een nieuwe standaard voor de pleziervaart en professionals. Verado’s reputatie als de meest verfijnde buitenboordmotor te water wordt in ere gehouden door dit nieuwe ontwerp. Een grotere cilinderinhoud en vier nokkenassen in het nieuwe V-8 blok, dat daardoor meer koppel genereert, vooral in het middenbereik. Over het hele toerentalbereik levert het V-8 platform indrukwekkende prestaties. Tests op zee hebben aangetoond dat de Verado van 300 pk sneller is dan de naaste concurrent en nog steeds een lager brandstofverbruik laat zien.

Mercury Marine introduceert V-8 en V-6

De V-8 Verado’s zijn compatibel met de door Mercury ontwikkelde digitale bedieningselementen en elektrohydraulische stuurbekrachtiging voor een soepele bediening. Dankzij Adaptive Speed Control leveren ze een betere gasklepreactie en een sportiever stuurgevoel. De Verado-stuurervaring wordt verder verbeterd door NVH-reductie voor een ultrastille vaart. Het ultramoderne geavanceerde middendeel (AMS) van de nieuwe V-8-modellen bevat perimetersteunen die de laagste trillingen in de industrie opleveren, terwijl geluidsschermen het de stilste buitenboordmotor in zijn klasse maken. De Advanced Sound Control technologie stelt de booteigenaar in staat om te schakelen tussen ultrastille werking of de soundtrack in sportmodus.

Voor maximale manoeuvreerbaarheid en controle zijn de nieuwe V-8 Verado’s van 250 en 300 pk verkrijgbaar met digitale (DTS) bedieningselementen en stuurbekrachtiging, evenals Mercury Joystick Piloting voor outboards. Daarnaast kunnen de motoren verder worden geïndividualiseerd met verschillende kleuraccenten.

Kleuropties

Mercury’s kleuropties voor de motorkap in het witte Cold Fusion of het populaire Phantom Black kan in combinatie met vijf voorgelakte accentpanelen of lakklare panelen, iedere booteigenaars de kans om hun eigen kleurenschema samen te stellen of hun panelen zelf te lakken, zodat de motor naadloos aansluit op de kleurstelling van de boot.

Nieuwe Pro XS van 175-300 pk

De nieuwe V-6-motoren van 175, 200, 225 en 250 pk, en voor het eerst ooit de V-8 Pro XS-
buitenboordmotoren van 300 pk, vertegenwoordigen de volgende generatie outboards voor sportboten. Met Mercury’s nieuwe compacte motorkap hebben deze motoren alles in huis om topprestaties te leveren op het water, inclusief voldoende koppel afkomstig van hun motorblokken met een hoge cilinderinhoud en superieur acceleratievermogen. Mede dankzij het ontwerp met vier nokkenassen en de Transient Spark-technologie. Tijdens tests op zee versloeg de V-8 Pro XS van 250 pk zijn voornaamste rivaal op het gebied van acceleratievermogen en topsnelheid. Daarnaast liet de motor bij kruissnelheid een zuiniger brandstofverbruik van maar liefst 16 procent optekenen.

Alle V-6 en V-8 Pro XS motoren zijn voorzien van Adaptive Speed Control, waarmee het gewenste toerental kan worden aangehouden, ongeacht veranderingen in belasting of omstandigheden. De op prestaties afgestemde Pro XS uitlaat is ontworpen om een geluidskwaliteit af te leveren die gegarandeerd de aandacht zal trekken, maar bij kruis- en topsnelheid toch stiller is dan de concurrentie.

Mercury Marine introduceert V-8 en V-6

Mercury Marine

Met het hoofdkantoor in Fond du Lac (Wisconsin), is Mercury Marine de grootste fabrikant ter wereld van voortstuwingsmotoren voor pleziervaartuigen. Mercury is een divisie van Brunswick Corporation met een omzet van $ 2,6 miljard. De onderneming levert motoren, boten, diensten en onderdelen voor maritieme toepassingen. Zowel voor overheidsinstellingen, de commerciële als de pleziervaartsector.

Booteigenaars kunnen worden uitgerust met gebruiksvriendelijke en uiterst betrouwbare producten die bovendien zijn ondersteund door de meest toegewijde klantendienst in ter wereld. De portfolio van Mercury’s merkproducten omvat Mercury buitenboordmotoren, MerCruiser hekaandrijvingen en –binnenboordmotoren, MotorGuide-elektromotoren, Mercury propellors, Mercury opblaasboten, Mercury SmartCraft elektronica, Attwood scheepvaartonderdelen, Land ‘N’ Sea scheepvaartonderdelen en Mercury- en Quicksilver onderdelen en -oliën.

Meer informatie: MercuryMarine.com
Op zoek naar een Mercury motor? Bekijk eens het aanbod op Botentekoop.nl