Varen Midden-Limburg

Wie aan Limburg denkt, denkt vooral aan de glooiende heuvels. Maar midden in Limburg ligt het mekka voor de waterrecreant. Iedereen die ook maar enige affiniteit met watersport en waterrecreatie heeft, voelt zich op en rond de Maas én de Maasplassen al gauw als de spreekwoordelijke vis in het water. Met een oppervlakte van ruim 3000 hectare is Midden-Limburg één van de grootste aaneengesloten watersportgebieden van Nederland.

De Midden-Limburgers en vaste bezoekers van de Maasplassen weten niet beter, maar het hele gebied is vanwege zijn diversiteit uniek te noemen. Je kunt er onder meer zwemmen, surfen, zeilen, duiken, roeien, kanoën, wakeboarden en waterskiën. Er zijn diverse moderne jachthavens, mooie dagstranden en uitstekende visstekken.

Varen Midden-Limburg

Ontdek de schoonheid vanaf het water

Om een indruk te krijgen van de omvang en de schoonheid van de Maas, de Maasplassen en overige Midden-Limburgse wateren, is het een aanrader gebruik te maken van de diverse boottochten en rondvaarten die vanuit Roermond, Maasbracht, Thorn, Stevensweert en Wessem varen over het prachtige watergebied. Voor wandelaars en fietsers is een netwerk van veerpontjes opgezet, die Thorn, Wessem en Stevensweert niet alleen met elkaar verbinden, maar ook met het Belgische Ophoven-Kinrooi. Natuurlijk kun je het gebied met je boot ook op eigen houtje ontdekken. Na een poosje aan wal voor een lunch in een van de vele restaurantjes, zoek je dan je boot weer op.

Overnachten op een camping

Liever overnachten op een camping? In Midden-Limburg kun je kamperen op maat. Je kunt kiezen voor een gezellig drukke camping van formaat of een kleinschalige boeren- of minicamping. Je kunt kamperen middenin de natuur, of aan het water waar je ’s Avonds de zon onder ziet gaan in de glinsterende Maas. Kamperen aan de Limburgse Maasplassen is bijzonder!

Camping aan de Maas

Leuke tips in Midden-Limburg

*Beaver Creak Waterpark

Actief het water op? Maak kennis met deze nieuwe wakeboardbaan!

*Fun Beach Fountain

Met maar liefst 100 meter spuithoogte één van de hoogste fonteinen van de wereld.

Midden-Limburg: Maasplassen

Handige Maasplassen app

Heel handig is de Maasplassen app. Deze app kun je vooraf downloaden zodat je beschikt over de meest actuele informatie over het gebied en tevens de beschikbaarheid kunt checken van het aanbod van watersportgerelateerde bedrijven. De Maasplassen app is gratis te downloaden via de Google Play store en de App store.

Meer informatie:
www.vvvmiddenlimburg.nl
www.maasplassen.com