De Britse zeilbotenproducent RS komt op Boot Düsseldorf met een bijzondere primeur: een elektrische RIB, die uitstekend geschikt is voor rustige dagtochten, maar ook als rescue- of juryboot bij zeilwedstrijden kan worden ingezet.

Het rompontwerp met lange waterlijn en tunnelvormig onderwaterschip is met haar lage weerstand speciaal geschikt voor elektrisch varen. In de Pulse worden gemariniseerde elektronische componenten gebruikt die zich al eerder in automotive toepassingen hebben bewezen. Het hart bestaat uit een 57 kW batterijbank die zich onder de vloer en de jockeyseat bevindt en liefst 104 Volt aan de aandrijfunit kan leveren.

De plaatsing van de relatief zware energievoorraad onder in de boot geeft een mooi laag zwaartepunt en dat is gunstig voor de stabiliteit en de vaareigenschappen. De RAD aandrijfunit is intrekbaar en wordt via V-snaren aangedreven. De actieradius is minimaal 35 mijl bij de maximale snelheid van rond 20 knopen. Bij lagere snelheden wordt een veel groter bereik gehaald. De prijs, compleet met accu’s, aandrijving, Raymarine Axiom 7” scherm, bedraagt €99.950. De 5,8 m lange boot is uitgevoerd met hypalon tubes en een antislip vloer.

Bij de constructie van de romp is gebruik gemaakt van gerecyclede pet flessen en biologisch afbreekbare epoxyhars. Volgens de makers is de Pulse dankzij de constructie en de elektrische aandrijving, de meest milieuvriendelijke RIB op de markt.

Meer watersport nieuws ontdekken? Lees verder op onze blog!