festival

Door de coronacrisis zijn voor veel mensen verschillende activiteiten, waaronder andere festivals van de kaart. Pepijn Rijvers, de evenementorganisatior van Loveland, wilde hier toch nog een feestje van maken. Een heel bijzonder festival, op het water! Als de ingediende vergunning goedgekeurd wordt, zal er plaats zijn voor 100 bootjes met maximaal 1200 aanwezigen.

Dj-booth op schip

‘Mensen kunnen met hun eigen boot hier naartoe komen en je mag niet van je eigen boot af, behalve om naar het toilet te gaan’, vertelt organisator Rijvers. Het gaat om een inham van de Sloterplas, aan de kant van de President Allendelaan. Daarin komt een schip te liggen vanwaar de muziek zal worden gedraaid. Voor dat schip komen drie steigers te liggen waar de in totaal honderd bootjes kunnen aanleggen. De organisatie zegt rekening te houden met de corona-maatregelen en waarborgt voldoende afstand.

Maximaal 12 personen per boot

Rijvers zet het maximaal aantal mensen per boot op 12, dit gebaseerd op hetzelfde aantal dat is toegestaan door de gemeente in de rest van de Amsterdamse wateren. Mochten inderdaad 100 boten hierop afkomen, dan betekent het dat er maximaal 1200 mensen op het muziekfestival af zouden komen. De organisatie gaat uit van 800 á 1000 personen. ‘Stel dat er toch ook passantenboten komen, dan hebben we een aantal boten van de organisatie rondvaren die mensen aanmanen in beweging te blijven en door te varen’, zegt Rijvers.

De organisatie benadrukt dat ze rekening hebben gehouden met alle corona-maatregelen tijdens de aanvraag. Denk hierbij aan: voldoende afstand houden en een gezondheidscheck bij aankomt. Rijvers wilt het gedeelte wat aan het water grenst afschermen, hij vertelt: ‘Dan is het niet mogelijk om vanaf de wal mee te kijken met het festival.’

De aanvraag ligt nu bij de gemeente ter goedkeuring. De oorspronkelijke datum was zaterdag 8 augustus, maar dat is voor de gemeente te kort dag. Rijvers hoopt nu – in overleg – op een andere zaterdag in augustus.

Lees het volledige artikel hier.
Zelf op zoek naar een boot? Bekijk ons gehele aanbod.