Zowel voor beginnende als gevorderde watersporters biedt het Franse Nicols Yachts een unieke mogelijkheid om toch ook eens ergens anders te varen. Wat te denken van het Canal du Midi of de Elzas in Frankrijk. Met bijna 8.000 kilometer aan waterwegen beschikt Frankrijk over het grootste rivieren- en kanalennetwerk van Europa. Een paradijs voor liefhebbers van rust, natuur en cultuur.

Nicols Yachts is zowel de producent als verhuurder van een uitgebreide vloot comfortabele en eenvoudig te besturen rivierjachten. Een vaarbewijs is niet nodig, iedereen kan van wal steken met deze van alle gemakken voorziene motorboten. Een doorgewinterde “old salt” zal misschien wat fronsend kijken naar de permanente stootwillen rondom maar gemak dient de mens. De vele sluizen die het Franse vaarwater rijk is zijn doorgaans zelfbediend, vlot aanleggen zonder geknoop met fenders scheelt een hoop gedoe en maakt de handling van een Nicols boot bullitproof.

Botenseries

Nicols heeft vier botenseries ontwikkeld die samen goed zijn voor maar liefst 23 verschillende modellen. Om de boot te selecteren die het beste past, is er uit verschillende afmetingen, indeling van de hutten, voorzieningen op het schip, aanwezigheid van een achter- en voordek om buiten te lunchen of een dubbele stuurstand om de boot binnen of buiten te kunnen varen, ook echt iets te kiezen. Met een vloot van 300 boten grijp je niet snel mis, maar tijdig reserveren is uiteraard wel zo verstandig.

Nicols rivierboten hebben een aantal unieke kenmerken. Meest opvallend daarin is de mogelijkheid een boot met een verwarmd zwembad te huren. Aan een standaard boot wordt dan een losse unit met zwembad gekoppeld. Meer speelplezier kun je een kind onderweg niet bieden. Veilig en schoon is een ander groot voordeel.

Elektrisch varen

Daarnaast gaat Nicols dit jaar helemaal voor elektrische energie. Een revolutie in de verhuur van rivierboten en beslist geen onlogische. Genieten van natuur gaat zonder emissie en geluid veel beter. Nicols Yachts heeft hiervoor de Estivale Sixto Green ontworpen. De eerste is gestationeerd in de Elzas, tussen de verhuurhavens Saverne en Harskirchen. Het nadeel van elektrisch varen, beperkte actieradius en een lange laadtijd, geldt bij deze toepassing niet. Langs de route zijn overal laadpalen te vinden en dankzij lithium accu’s, kan er eenvoudig en snel geladen worden. De tijd om te lunchen kan al genoeg zijn om met volle accu’s je vaarweg te vervolgen.

Net als de standaard Estivale Sixto beschikt de Green over 3 hutten en een salon met zitbank die in een tweepersoonsbed kan worden veranderd. Een kindvriendelijk en -veilig rivierjacht met voldoende privacy voor alle opvarenden. Verder zijn alle voorzieningen aanwezig waar Nicols-boten hun succes aan te danken hebben. Een grote en lichte salon met 360° uitzicht, een volledig ingerichte keuken met een koelkast van 220 liter, een kookplaat en oven, maar ook televisie, audio en een walstroomaansluiting van 220 volt. Op het gelijkvloerse achterdek staat meubilair en een zonnetent om buiten te kunnen eten. Met een trap bereikt je het zonnedek waar je ook een tweede stuurstand vindt. De Estivale Sixto Green is geschikt voor maximaal 8 personen. Andere modellen zijn ingericht voor 2 tot een riant aantal van 12 personen.

Nicols Yachts

Met volop mogelijkheden voor boottochten van een weekend, enkele dagen of een week maakt Nicols Yachts het mogelijk om Frankrijk op een zorgeloze manier te ontdekken. Na een korte instructie hoe de boot bediend moet worden en uitleg van enkele bijzonderheden in het te bevaren gebied vaar je zonder stress van dorp naar dorp en van sluis naar sluis. Nicols heeft de mooiste Franse regio’s geselecteerd die je vanaf het water kunt ontdekken. Kies er een die je aanspreekt en gooi de trossen los.

Voor meer informatie: www.bootverhuur-nicols.nl