Vaarplezier de Serie

Ben je nieuw op het water? We helpen je graag op op weg. De komende weken kun je op ons blog allerlei korte, informatieve en leuke video’s van ongeveer 3 minuten bekijken. Deze zijn afkomstig uit Vaarplezier de Serie, gemaakt door Watersport-TV. Ontdek de belangrijkste onderdelen van varen, zoals voorrangsregels, techniek, veiligheid, onderhoud, verlichting, navigatie en nog veel meer. Houd ons blog dus in de gaten!

Dit keer de start van Vaarplezier de Serie met de aflevering: Trossen los! Hierin een samenvatting van alle video’s die onderdeel zijn van de serie. Kortom, alles wat te maken heeft met leuk, comfortabel en veilig varen. Van betonning, voorrangsregels, verkeersborden, verlichting van schepen, het afmeren van je boot, de box invaren, ankeren, het gebruik van reddingsvesten, verlichting en tekens op bruggen, rekening houden met grote schepen, motoren en de regels omtrent ‘snelle motorboten’: alles komt voorbij bij Vaarplezier de serie. Want als je weet hoe het werkt, wat het doet, waarom het zo is en wat het betekent wordt varen echt véél leuker!

Presentator Arjen Bergijk

Arjen Bergijk presenteert ’Vaarplezier…de serie’. Hij is een watersporter in hart en nieren en hij deelt zijn passie voor het varen graag met jou. Al vele jaren is hij actief als zeil-en vaarinstructeur en docent voor de vaarbewijsopleidingen. In 2018 startte Arjen met ’Vaarplezier’ en ontwikkelde in samenwerking met Watersport-TV een nieuw concept voor het vaarbewijs examen, met een tweedaagse cursus bestaande uit een theorie-en praktijkdag.

Heb je zelf een onderwerp voor een aflevering van ‘Vaarplezier de serie’? Mail naar info@watersport-tv.nl. Meer over Vaarplezier vind je op vaarplezier.nl of www.watersport-tv.nl.

Groot aanbod boten

Nog op zoek naar een mooie boot? Je vindt je droomboot op Botentekoop.nl. Keuze uit een groot en gevarieerd aanbod. Liever eerst nog wat meer lezen? Bekijk onze boottesten, vaarroutes of lees het laatste watersportnieuws.