Bruggen Vaarplezier

Ben je nieuw op het water? We helpen je graag op op weg. De komende weken kun je op ons blog allerlei korte, informatieve en leuke video’s van ongeveer 3 minuten bekijken. Deze zijn afkomstig uit Vaarplezier de Serie, gemaakt door Watersport-TV. Deze keer alles over de tekens en verlichting op bruggen.

Kom je in de buurt van bruggen, dan zie je diverse tekens en verlichting, bijvoorbeeld verkeerslichten. Erg handig als je weet wat de betekenis daarvan is.

De verschillende kleuren van de verkeerslichten betekenen allemaal wat anders. Dubbel rood, enkel rood, rood/groen, helemaal groen en oranje. De oranje lamp in het midden zegt dat je er onder de brug door mag varen, maar hoe weet je wanneer precies? En wat is het verschil tussen een enkele gele ruit en een dubbele gele ruit op een burg? Of de ruiten met rode of groene delen erin? Na deze aflevering van de serie Vaarplezier weet je er alles van!

Heb je zelf een onderwerp voor een aflevering van ‘Vaarplezier de serie’? Mail naar info@watersport-tv.nl. Meer over Vaarplezier vind je op vaarplezier.nl of www.watersport-tv.nl.

Groot aanbod boten

Nog op zoek naar een mooie boot? Je vindt je droomboot op Botentekoop.nl. Keuze uit een groot en gevarieerd aanbod. Liever eerst nog wat meer lezen? Bekijk onze boottestenvaarroutes of lees het laatste watersportnieuws.