oplopende koersen

Ben je nieuw op het water? We helpen je graag op op weg. De komende weken kun je op ons blog allerlei korte, informatieve en leuke video’s van ongeveer 3 minuten bekijken. Deze zijn afkomstig uit Vaarplezier de Serie, gemaakt door Watersport-TV. Deze keer alles over oplopende koersen (vaarregels).

Nader je een schip van achteren dan moet je de voorrangsregels voor ‘oplopende koersen’ toepassen. Oftewel: inhalen. Wat zijn de regels bij het oplopen? Wie moet uitwijken? En maakt het uit of het om motor- of zeilboten gaat? Wat doe je als een groot schip een klein schip oploopt? Arjen Bergijk bespreekt het in deze aflevering van Vaarplezier de Serie.

Heb je zelf een onderwerp voor een aflevering van ‘Vaarplezier de serie’? Mail naar info@watersport-tv.nl. Meer over Vaarplezier vind je op vaarplezier.nl of www.watersport-tv.nl.

Groot aanbod boten

Nog op zoek naar een mooie boot? Je vindt je droomboot op Botentekoop.nl. Keuze uit een groot en gevarieerd aanbod. Liever eerst nog wat meer lezen? Bekijk onze boottestenvaarroutes of lees het laatste watersportnieuws.