Voorrangsregels vaarplezier

Ben je nieuw op het water? We helpen je graag op op weg. De komende weken kun je op ons blog allerlei korte, informatieve en leuke video’s van ongeveer 3 minuten bekijken. Deze zijn afkomstig uit Vaarplezier de Serie, gemaakt door Watersport-TV. Deze keer alles over alle voorrangsregels op het water.

In de zomer, en vooral deze zomer, is het lekker druk op het water. Je komt nogal eens een andere boot tegen. Belangrijk is dan om te weten wie er voorrang heeft. In deze aflevering van Vaarplezier de Serie vertelt Arjen Bergijk je alles over de voorrangsregels op het water, vooral tijdens de tegengestelde koersen van schepen.

Wat zijn eigenlijk de voorrangsregels op het water? En wat is een ‘tegengestelde koers’? Dat is als twee boten recht naar elkaar toe varen. Zodra er kans is op een aanvaring, moeten deze schepen uitwijken. Hoe, dat zie je in deze aflevering.

Heb je zelf een onderwerp voor een aflevering van ‘Vaarplezier de serie’? Mail naar info@watersport-tv.nl. Meer over Vaarplezier vind je op vaarplezier.nl of www.watersport-tv.nl.

Groot aanbod boten

Nog op zoek naar een mooie boot? Je vindt je droomboot op Botentekoop.nl. Keuze uit een groot en gevarieerd aanbod. Liever eerst nog wat meer lezen? Bekijk onze boottestenvaarroutes of lees het laatste watersportnieuws.