Nieuw op het water? Zwem- en reddingsvesten

Ben je nieuw op het water? We helpen je graag op op weg. De komende weken kun je op ons blog allerlei korte, informatieve en leuke video’s van ongeveer 3 minuten bekijken. Deze zijn afkomstig uit Vaarplezier de Serie, gemaakt door Watersport-TV. Deze keer alles over zwem- en reddingsvesten.

Reddingsvesten zijn geen overbodige luxe als je het water op gaat. Volgens de website van het KNRM verdrinken er jaarlijks meer dan 100 mensen in Nederland. Veel verdrinkingen hadden voorkomen kunnen worden door het dragen van een reddingsvest. Goed om daar dus meer over te weten.

Want is er eigenlijk verschil tussen een zwemvest en reddingsvest? En wanneer is het dragen van een reddingsvest verplicht voor recreatievaarders? Wanneer ben je verplicht om reddingsvesten aan boord te hebben? Hoe werken ze? En wat is goed om op te letten bij reddingsvesten voor kleine kinderen? Al deze vragen worden behandeld in deze aflevering van Vaarplezier de Serie.

Heb je zelf een onderwerp voor een aflevering van ‘Vaarplezier de serie’? Mail naar info@watersport-tv.nl. Meer over Vaarplezier vind je op vaarplezier.nl of www.watersport-tv.nl.

Groot aanbod boten

Nog op zoek naar een mooie boot? Je vindt je droomboot op Botentekoop.nl. Keuze uit een groot en gevarieerd aanbod. Liever eerst nog wat meer lezen? Bekijk onze boottestenvaarroutes of lees het laatste watersportnieuws.