EVINRUDE_L05

De tweede generatie E-Tec motoren van Evinrude combineren veel vermogen met een laag brandstofverbruik en gewicht. De eerste serie van deze gestyleerde krachtpatsers is met een range van 175 tot 300pk gericht op zeegaande visboten en grote rib’s. Evinrude introduceert nu de midrange modellen van 115, 140 en 150pk waarmee een omvangrijke doelgroep wordt aangeboord.

De nieuwe modellen in de middenklasse zijn voorzien van een in-line driecilindermotor met directe injectie. Met verfijnde kwalitatieve en stille werking zorgen de modellen 115 H.O., 140 pk en 150 pk voor een betere complete bootervaring. Met meer koppel en een zuiniger brandstofverbruik bij lagere toerentallen dan vergelijkbare viertaktmotoren krijgen booteigenaars met de nieuwe E-TEC G2-modellen meer mogelijkheden om te cruisen en meer vermogen wanneer dat nodig is.

Technisch zijn de E-Tec G2 motoren gebaseerd op de aloude 2-takt techniek. Toch is er een cruciaal verschil met vroeger. In plaats van carburateurs heeft Evinrude een high-tech, elektronisch geregelde, directe benzine-injectie ontwikkelt. Hiermee zijn alle bezwaren die aan de oude techniek kleefden, volledig weggenomen terwijl de voordelen juist beter benut worden. In zijn klasse is de nieuwe Evinrude sneller, zuiniger, schoner en scherper geprijsd.  Van een 2- takt kun je daarom niet meer spreken, het zijn E-Tec motoren, met G2 als aanduiding van een strakke vormgeving.

EVINRUDE_L10

Gebruiksvriendelijk

Alle E-TEC G2-motoren leveren niet alleen spannende prestaties maar voldoen ook aan de wereldwijde emissienormen en bieden de meest gebruiksvriendelijke ervaring zonder invaarperiode, 5 jaar / 500 uur garantie, zonder dat de motorolie ooit ververst hoeft te worden.

Ultieme innovatie en prestaties

“We zijn trots dat we de traditie van innovatie bij Evinrude kunnen voortzetten in 2019 en naar de toekomst toe”, vertelt Tracy Crocker, voorzitter van de BRP Marine Group. Evinrude gebruikt baanbrekende technologie zoals digitaal schakelen en gas geven, het iTrimcontrolesysteem, digitale instrumenten, aangepaste kleurpanelen en optionele iSteer dynamische stuurbekrachtiging in buitenboordmotoren van 115 H.O. tot 300 pk.

EVINRUDE_L11

Over Evinrude

Evinrude, dat deel uitmaakt van de BRP Marine Group, is een wereldwijde fabrikant van buitenboordmotoren. Evinrude is het toonbeeld van innovatie en ontwikkelde de eerste commercieel verkochte buitenboordmotor in 1909. Het bedrijf viert reeds 110 jaar innovatie en Evinrude-motoren van 3,5 tot 300 pk, bieden klanten een meerwaarde voor alle soorten toepassingen die voldoen aan alle wereldwijde emissienormen.

Meer informatie: www.evinrude.com