Wat ooit is begonnen als liefhebberij heeft Jaap Nobel, initiatiefnemer van Nobel Boten, in de afgelopen 7 jaar uitgebouwd tot een bedrijvige onderneming waar per jaar zo’n 120 verkochte boten de showroom uitrijden. De basis van dit succes wordt gevormd door een inkoopstrategie en een werkwijze die er nog niet was.

Wanneer je met een leeftijd van 25 jaar ruim zeven jaar succesvol ondernemerschap op je palmares kunt schrijven ben je met recht een jonge entrepreneur. De handelsgeest die daar bij hoort leer je niet op school, daar wordt je toch echt mee geboren. Er is daarna maar een klein zetje nodig om te bereiken wat Nobel Boten geworden is. Dat zetje vormde een activiteit van vader Nobel’s tankstation. Een drukbezochte Total in een populair watersportgebied, daar komen ook booteigenaren op af waaruit de verkoop van snelle boten is voortgekomen. Jaap Nobel heeft van deze bijkomstigheid zijn hoofdactiviteit gemaakt. Het in- en verkopen van jonge gebruikte sportboten, consoleboten en ribs.
Nobel Boten

Nobel boten en het Gardameer

Voor je iets kunt verkopen moet het wel eerst in je showroom staan. Dat is minder eenvoudig dan het op het eerste gezicht lijkt, het aanbod in Nederland is daar te mager voor. Op vakantie in Italië liep Jaap echter tegen een mogelijkheid aan die tot op de dag van vandaag voor een ruim voldoende aanbod zorgt. Het Gardameer is een druk bezocht sportbotengebied waar genoeg wordt ingeruild om Nobel’s showroom goed gevuld te houden. Jaap Nobel werkt tegenwoordig met een netwerk van bekende handelaren om met eigen transport of uitbesteed een constante stroom speedboten, ribs of consoleboten naar Nederland te vervoeren. Boten die op zoet water hebben gevaren en uit de Europese unie afkomstig zijn. Kwalitatief in goede staat en voorzien van de juiste kenmerken en documenten.
Nobel Boten

Zorgeloos vaarplezier

In de showroom staan de boten verkoopklaar, voor aflevering worden deze vaarklaar gemaakt. Tenminste, wanneer je hiervoor kiest. Een andere mogelijkheid is namelijk om de boot zonder cosmetische of technische facelift aan te schaffen, voor een andere prijs. Verborgen wordt er niets. Beschadigingen zijn gemarkeerd en de staat van de motor wordt duidelijk weergegeven. Hiermee kun je kiezen om het zelf te doen of voor zorgeloos vaarplezier. Op een vaarklaar geleverde boot verleent Nobel een maand volledige garantie op de gehele boot.
Nobel Boten

Zoekopdracht

Met een groot gedeelte van het aanbod hoeft Nobel Boten niet de media in. Persoonlijk contact en duidelijke afspraken die ook worden nagekomen zorgen voor een groeiende schare terugkerende klanten. Deze worden op hun wenken bediend wanneer de volgende gedroomde boot beschikbaar komt. Via een handig lijstje ben je de eerste die dat weet. Door het gemak waarmee bij Nobel een boot ingeruild kan worden, kan een succesvolle verkoop in een handomdraai geregeld zijn.
Nobel Boten
Jaap Nobel levert een compleet pallet diensten die het bezit van een snelle boot makkelijker maken. In de eerste plaats natuurlijk de levering van de boot die het best bij de nieuwe eigenaar past. Maar met een “haal en breng” service, het jaarlijkse terugkerende onderhoud, montage van extra accessoires, overdekte winterstalling tot aan het verzorgen van een ligplaats aan een aansprekend Italiaans meer, zijn daar ook een onderdeel van. Daarbij handelt Jaap vanuit zijn persoonlijke passie voor snelle boten. Geen wonder dus dat een feestje in de showroom zomaar 250 Nobel klanten bijeen laat komen. Daarnaast is Nobel Boten ook een inkoper van vrijwel ieder vaartuig ongeacht de staat. Als opknapper is in de klantenkring van Jaap ook hiervoor altijd wel weer een nieuwe geinteresseerde te vinden.

Meer informatie:

Nobel Boten
Handelstraat 8
3264 XZ Nieuw-Beijerland
+31 6 2069 8080
info@nobelboten.nl
www.nobelboten.nl