Oud Huijzer 570

Tenders zijn in. Dat is te merken aan de enorme aantallen nieuwe tenders, die de laatste jaren meer worden verkocht dan klassieke sloepen. De aantrekkingskracht van dit boottype ligt vermoedelijk in de combinatie van een gezellige indeling en de mogelijkheid tot snelvaren. Wij hebben de Oud Huijzer 570 tender voor je getest.

De Oud Huijzer 570 tender is praktisch ingericht en heeft opvallende oranje kussens met trendy blokmotief. Achterin is de stuurplek waarvandaan je de hele boot kunt overzien, doelmatig ingedeeld met drie klokken en zelfs een USB-laadplek. Voor de console is een zitje met opbergruimte er onder. Ook onder de andere banken is bergruimte en voorop is een ankerkluis. Om de stuurman heen kunnen vijf man prima zitten met fijne hoge rugleuningen.

Keverkontje

Opvallende achterkant

Een andere reden voor het jarenlange succes van deze 570 tender is de opvallende achterkant, het zogenaamde keverkontje. Dat is een stoere, rond verlopende kap boven de bun. Pal voor het zwemplateau is nog een geheim van het tendersucces verborgen, de buitenboordmotor. Aandrijving met een buitenboordmotor heeft veel voordelen. Ze zijn licht, goedkoop, gemakkelijk in onderhoud, verbruiken weinig brandstof en in de bun zijn ze uit het zicht. Bovendien laat je het geluid achter je en heb je in de boot meer ruimte doordat je de motorkist mist.

Zoeken naar balans

Nu is een outboard niet alleen maar feest, want al dat gewicht achterin zorgt soms voor problemen met de balans. Als je met twee man vaart en alle gewicht ligt achterin, wordt de boot minder bestuurbaar. Wel is handig dat je met een klein, goedkoop motortje in de bun kunt beginnen en later, als het bevalt, door kunt groeien naar maximaal een 70 pk. Dan kun je naar hartenlust achter de boot waterskiën of wakeboarden. Dan heb je wel een vaarbewijs nodig, wat absoluut niet verplicht is als je met een 15 pk of een elektromotor begint.

Oud Huijzer

Zelflozende kuip

De Oud Huijzer 570 zit netjes in elkaar en de kuip is zelflozend. Dat is heel belangrijk, want het betekent dat de boot niet vol kan lopen als er een golf overheen komt of als het dekzeil in een najaarsstorm is losgewaaid. Draaien en manoeuvreren is eenvoudig, want de boot volgt altijd de schroef van de motor. En als je gas geeft springt de boot onmiddellijk van zijn plek. Snelvarend is de boot gemakkelijk te controleren en bereikt een topsnelheid van 38 km/u en ook dan is deze tender prima in balans te brengen.

Tenders op Botentekoop

Ook te huur

Leuk is dat je deze Oud Huijzer 570 ook kunt huren. Van huurboten weet je dat ze tegen een stootje kunnen en gemakkelijk te varen zijn. Compleet met kabelaring, teak en navigatieverlichting is de Oud Huijzer 570 tender met 15 pk verkrijgbaar vanaf €16.694. De snelvarende uitvoering met de maximale 70pk, cabrioletkap en kuipzeil kost €23.500.

boottest

Conclusie boottest Oud Huijzer 570

Cijfer 6,9

Constructie ***
Comfort & Ruimte ****
Afwerking ***
Ergonomie ****
Vaareigenschappen ***
Prijs/Kwaliteit ****

Technische Specificaties

Lengte: 5,70 m.
Breedte: 2,20 m.
Diepgang: 0,40 m.
Waterverplaatsing: 600 kg
Motorisering: 15-70 pk outboard
Prijs vanaf: €16.694 met 15 pk Tohatsu

Meer informatie vind je op www.oudhuijzer.nl

Conclusie boottest