Oud Huijzer 600 Tender

De pionier in het betaalbaar maken van sloepvaren bestaat twintig jaar! En dat wordt gevierd met de introductie van een splinternieuwe Oud Huijzer 600 Tender in een gelimiteerde oplage. Voor tenderliefhebbers die iets speciaals zoeken een uitgelezen kans. Maar je kunt ook heel Hollands je voordeel doen met een scherpe prijs inclusief extra opties.

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de Oud Huijzer 600 een lengte van 6 meter waardoor er in vergelijk met de 580 net iets meer ruimte voorhanden is om er nog meer een snelvarende loungeboot van te maken.

De styling van de nieuwe tender sluit aan op de lijnen van de andere Oud Huijzer tenders. De grootste overeenkomst is de kap die de bun afsluit. Bovenop de kap is in beluchting van de bun voorzien in een vorm die aan een straalaandrijving doet denken. Door de toegenomen bootlengte oogt het lijnenspel lekker evenwichtig. De bun staat er wat minder prominent op terwijl er toch een flinke 70pk outboard in past, goed voor een snelheid van 60km per uur. Aan weerszijden van de kap zijn tredes geplaatst waarmee het zwemplatform gemakkelijk te bereiken is.

De splinternieuwe Oud Huijzer 600 Tender.
De splinternieuwe Oud Huijzer 600 Tender.

Vorstelijk

De stuurman of –vrouw heeft een vorstelijke positie achter de console. Deze heeft geen windscherm zodat het geen consoleboot is. Wel is voorzien in een grijpbeugel om de opvarenden aan boord te houden wanneer de boot laat zien waartoe ze in staat is. De zit is prettig op een comfortabele bank over de gehele breedte van de boot. Meevaarders vinden een plekje op de U vormige rondzit in het voorschip. Midscheeps is aan beide kanten een traptrede waarmee je eenvoudig aan boord kunt stappen. Het maakt de boot ook bruikbaar voor mensen die wat minder goed ter been zijn.

De stuurman of –vrouw heeft een vorstelijke positie achter de console.
De stuurman of –vrouw heeft een vorstelijke positie achter de console.

Hoog voordek

Het voordek is vrij hoog. Dat past in de vormgeving van de boot en zorgt voor een diepe comfortabele zit op de banken, ook wanneer een eventuele buiskap platligt. Het voordek wordt grotendeels gesierd met een kluis waar je naast het ankergerei, nog veel meer in op kunt bergen. Aan overige bergruimte ook geen gebrek. Onder alle banken bieden luiken toegang tot keurig met gel- of topcoat afgewerkte ruimtes. Niet alleen mooi om te zien, het houdt met deze finish ook makkelijk schoon.

Onder de stuurbank is een apart vak gemaakt om de accu hoog en droog te plaatsen. Wat dieper vindt de brandstoftank een plaats en nog dieper is een inspectieluik om te zien wat er in de bilge gebeurt. Ook hier is alles opvallend netjes afgewerkt.

De zit is prettig op een comfortabele bank over de gehele breedte van de boot.
De zit is prettig op een comfortabele bank over de gehele breedte van de boot.

Jubileum Editie

In twintig jaar tijd is Oud Huijzer uitgegroeid tot een niet meer weg te denken merk in sloepen en tenders. Niet alleen betaalbaar maar juist ook in een ordentelijke kwaliteit gebouwd. Laminaat van een voldoende dikte. Verstevigingen daar waar nodig en smetteloos strak polyesterwerk maken van de uitgebreide range een aanbod waarmee je veel boot krijgt voor de gevraagde prijs.

De Oud Huijzer 600 Tender 20th Anniversary Edition doet daar nog eens een flinke schep bovenop. Een twintigtal exemplaren zijn voorzien van een uniek nummer en certificaat om aan te geven dat het hier om een speciale uitvoering gaat. De romp van deze serie heeft een frisse grijsblauwe kleur en laat in tegenstelling tot de andere overnaadse tendermodellen een glad oppervlak met een tweetal knikken zien.

Van de Oud Huijzer 600 Tender zijn maar 20 exemplaren beschikbaar.
Van de Oud Huijzer 600 Tender zijn maar 20 exemplaren beschikbaar.

De kussens zijn bekleed met een onverwoestbare en weersbestendige stof en gecapitonneerd afgewerkt. Wel zo chique. Nog een extra optie die je er standaard bijkrijgt is het verlengde zwemplateau wat voor een rijke uitstraling is afgewerkt met echt teak. Een Langman kabelaring maakt de verschijning van deze luxe tender compleet.

De prijs

De nieuwe Oud Huijzer 600 Tender wordt in de jubileum editie aangeboden voor € 15.995,- Dat is inclusief € 3600,- aan extra opties. Nog meer voordeel is mogelijk wanneer je kiest voor een Tohatsu package deal. Met de nieuwe 60pk outboard van dit merk, de grootste producent van buitenboordmotoren ter wereld, geniet je een korting van maar liefst € 1000,-. Dit maakt van de Oud Huijzer 600 Tender een onverslaanbaar aanbod wat garant staat voor heel veel jaren vaarplezier. Er zijn echter maar 20 exemplaren beschikbaar dus alleen snelle beslissers varen er in seizoen 2020 mee weg.

Voor meer informatie en dealeradressen: www.oudhuijzer.nl. Het huidige aanbod van Oud Huijzer op onze website bekijk je hier. Of bekijk je liever nog meer watersportnieuws?