Porsche

Voor wie een negatieve spaarrente heel erg veel geld kost, is er een nieuw speeltje om dit te omzeilen. De ontwerpers van Porsche hebben de ‘Royal Falcon One’ gelanceerd, een futuristisch ogend catamaranjacht. In deze uitlaatklep voor miljardairs kun je enigszins de welbekende lijnen van de Porsche 911 herkennen.

De boot werd gebouwd door Royal Falcon Fleet in samenwerking met ontwerpers van Studio F. A. Porsche. Een onderdeel van de Duitse fabrikant van sportwagens. Het superjacht is exclusief te koop bij Camper & Nicholsons. Een prijs is niet bekendgemaakt, Deze is alleen ‘op aanvraag’ wat een flinke bom duiten doet vermoeden. Aan het ontwerp van het schip is tien jaar lang gewerkt.

porsche

Porsche Spaceship

Verkoper Hugo Van Schaik omschrijft het ontwerp als ‘een ruimteschip op het water’. De cat is 41,14 meter lang en 12,5 meter breed. Er zijn vijf slaapvertrekken voor in totaal tien gasten. Daarnaast is nog plaats voor een tienkoppige bemanning. “Wie meevaart geniet van veel ruimte in een esthetisch verantwoord en luxueus doch functioneel interieur”, aldus Van Schaik.

zijaanzicht

De beste materialen

Aan boord zijn zowel binnen als buiten comfortabele diner en lounge settings, een bar en jacuzzi. Overal zijn de beste materialen voor gebruikt. De grote ramen bieden een panoramisch uitzicht. Het bouwmateriaal van de romp en opbouw is aluminium

interieur design

Het jacht heeft volgens de specificaties een laag brandstofverbruik. Het vaart een gemiddelde snelheid van 15 knopen of 28 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 35 knopen of 65 kilometer per uur. De aandrijving geschied door twee MTU diesels van 3606PK ieder. Met een 50.000L brandstoftank is de range 1200 zeemijlen.

Royal Falcon One

Meer informatie: www.camperandnicholsons.com

Op zoek naar een luxe catamaran? Kijk dan eens op BotenteKoop.nl