Prestige 590F

Waar seriebouw toe kan leiden, ontdek je in de functionele luxe die Prestige Yachts biedt. Met een tijdloos design en geoptimaliseerde ergonomie is alles gericht op een aangenaam verblijf aan boord. Nieuw in de Flybridge Line is de Prestige 590F.

Prestige is ontstaan als premium label van Jeanneau en tegenwoordig een zelfstandig onderdeel van de Beneteau groep, de grootste botenbouwer ter wereld. Wanneer zoveel slagkracht iets moois wil creëren ontstaat een bijzondere lijn premium motorjachten. De collectie bestaat uit een Flybridge Line, Yachts serie, de Coupe Line en een tweetal modellen in de Sportyachts serie. In totaal is er een keuze uit maar liefst 13 modellen van 42 tot 75ft. De verschillende line-ups delen grotendeels dezelfde romp, het verschil is een tweede stuurstand op een flybridge of een stuurhuis annex salon met een oversized schuifdak. Nog een overeenkomst, het zijn Live-aboards die alles bieden wat aan wensen bestaat.

Prestige 590F

Prestige Yachts 590F

Nieuw in de Flybridge Line is de 590F, een combinatie van een comfortabele salon met een uitgebreide cockpit en een volledig uitgeruste flybridge waar uiteraard een tweede stuurstand is geplaatst. Kenmerkend voor de nieuweling is een vloeiend lijnenspel en een opvallend goede ergonomie. Ieder detail aan boord is ontworpen met vorm, functie en comfort als leidraad.

Om van het zoete buitenleven te genieten biedt de Prestige 590 een veelheid aan mogelijkheden. Zowel in de boeg als op het achterschip is een oversized zonnebed te vinden. Omgevormd met een tafel tevens in te zetten voor een sfeervol diner met uitzicht op de ondergaande zon.

Wanneer je vanaf het achterschip de trap op gaat ontdek je een royale flybridge met alle comfort in een stijlvolle setting. Naast de plaats voor de stuurman is een dubbel ligbed geplaatst achter een mooi uitgelijnd, vooroverhellend windscherm. Het zicht rondom wordt er niet door belemmerd terwijl je toch vrijwel geheel uit de wind zit. Een U-vormige loungebank en flinke tafel maken het comfort compleet.

Salon

Het lichte tijdloze design wat kenmerkend is voor de inrichting van de flybridge zet zich in de salon onverminderd voort. Door de grote ramen rondom valt volop licht naar binnen wat een goede combinatie is met de strakke lijnen van het interieur. Er ontstaat daardoor een opvallend ruim en licht geheel waarin de stuurpositie met alle features die je maar kunt wensen, naadloos past in de sfeer van de salon. Hetzelfde is met de pantry het geval. Prachtig vormgegeven met een materiaalkeuze die klopt, maar ook zeewaardig met voldoende grip en steun voor een kok in zeegang.

Onderdeks

Een goede nachtrust wordt verzorgd door twee afzonderlijk toegankelijke slaapvertrekken. Optioneel is zelfs een derde mogelijk. Naast de stuurstand in de salon leidt een trap naar de toegang tot een VIP cabine met een vrijstaand queensbed en een eigen badkamer. Daarnaast is er nog een vorstelijke gastenhut met twee enkele bedden.

Het eigenaarverblijf is midscheeps geplaatst met een eigen opgang vanuit de salon. Dat hier louter superlatieven op van toepassing zijn spreekt bij een premium merk als Prestige voor zich. Over de gehele breedte van de 4,84m brede romp is de beschikbare ruimte efficiënt ingezet om een maximum aan comfort te bieden. Een vrijstaand bed, stijlvolle badkamer, schrijftafel of een inloopkast zijn slechts voorbeelden die van deze masterbedroom iets bijzonders maken.

De Prestige 590F biedt naast deze accommodaties nog een keuze tussen een garage voor een tender of een separaat bemanningsverblijf. Met een garage blijft het zwemplatform vrij van een bijboot. Voor een gezin kan een extra slaapvertrek weer een uitkomst zijn.

Prestige 590F

Techniek Prestige 590F

De aandrijving van de nieuwe Prestige wordt verzorgd door een tweetal Cummins QSC8.3 motoren van 600pk. Duurzame 6 cilinder in lijn motoren die zowel in de beroepsvaart als in andere Prestige modellen een mooie balans blijken te zijn tussen betrouwbaarheid en prestatie. Er is geen schroefassysteem toegepast, een tweetal pods met contra roterende schroeven dienen als voortstuwers en stuurwerk.

Manoeuvreren met deze configuratie is extreem eenvoudig. De joystick besturing met sky-hook functie houdt de boot stationair op één plek, ongeacht wind of stroming. De stuurman beschikt verder over een trolling functie waarmee de boot volledig gecontroleerd een krappe box ingevaren kan worden. Deze, en alle andere features aan boord, worden aangestuurd door een CAN-bus systeem wat maakt dat alles ook op afstand te bedienen is, zelfs vanuit huis of onderweg naar de boot.

Hoewel Prestige Yachts seriegebouwde schepen zijn hebben ze de allure van een exclusieve one-off. Dat levert het beste van twee werelden op. Enerzijds biedt efficiënte serieproductie een constante kwaliteit waarmee de schepen een lang en vooral zorgeloos leven tegemoet gaan. Anderzijds komt het interieur in layout, kleur en materiaalkeuze tegemoet aan ieders persoonlijke wensen.

De nieuwe Prestige 590F legt de lat daarin weer iets hoger. In vergelijking met de iets kleinere Prestige 520F biedt de 590 in grote lijnen dezelfde mogelijkheden en comfort maar in een ruimere opzet en een weer iets verder geperfectioneerd design. Hoewel klein, is het verschil duidelijk. Dat is in mindere mate het geval wanneer de Prestige 590F naast een 630 ligt. Maar dat laat zich eenvoudig verklaren. Hoewel de typeaanduiding een lengtemaat vermoed, is de 590 toch echt een 61ft motorjacht. Dat scheelt slechts 40cm LOA met de grotere zus.

Meer informatie vind je op www.lengersyachts.nl
Benieuwd naar het huidige aanbod van Lengers Yachts? Klik hier en bekijk het aanbod