Prestige Yachts

Waar seriebouw toe kan leiden ontdek je in de ergonomisch verantwoorde luxe die Prestige Yachts biedt. Met een tijdloos design, performance en comfort is alles gericht op onvergetelijke vaartochten.

Prestige is opgericht als premium label van Jeanneau.  Tegenwoordig is de werf een zelfstandig onderdeel van de Beneteau groep, met meerdere merken de grootste botenbouwer ter wereld. Wanneer een dergelijk concern iets moois wil make ontstaat er iets bijzonders. De line-up in Prestige Yachts bestaat uit een Flybridge Line, de Yachts serie, de Coupe Line en een tweetal modellen in de Sportyachts serie. In totaal is er een keuze uit maar liefst 13 modellen van 42 tot 75ft. De verschillende schepen delen vaak dezelfde romp, met als verschil een tweede stuurstand op een flybridge of een stuurhuis annex salon met een oversized schuifdak. Nog een overeenkomst, het zijn Live-aboards die alles bieden wat een mens kan wensen.

Prestige Yachts 590F

Een van de laatste introducties in de Flybridge Line is de 590F, een combinatie van een comfortabele salon met een full size cockpit en een comfortabele flybridge waar uiteraard een tweede stuurstand is te vinden. Wat direct opvalt is een vloeiend lijnenspel en een uitgekiende ergonomie. Ieder detail aan boord is ontworpen met vorm, functie en comfort als rode draad. Om van het zoete buitenleven te kunnen genieten biedt iedere Prestige een veelheid aan mogelijkheden. Zowel in de boeg als op het achterschip zijn oversized zonnebedden te vinden. Met een tafel ook in te zetten voor een sfeervol diner met uitzicht op de ondergaande zon. Wanneer je vanaf het achterschip de trap op gaat ontdek je de flybridge met alle comfort in een stijlvolle opzet. Naast de stuurstand is een uitnodigend dubbel ligbed achter een mooi uitgelijnd, vooroverhellend windscherm. Het zicht rondom wordt er niet door belemmerd terwijl je toch vrijwel geheel uit de wind zit. Een U-vormige loungebank en flinke tafel maken het comfort meer dan compleet.

Salon

Het lichte tijdloze design van de flybridge zet zich in de salon voort. Door de grote ramen rondom valt lekker veel licht naar binnen waarmee de strakke lijnen van het interieur nog beter tot hun recht komen. Hetzelfde is met de pantry het geval. Optimaal vormgegeven met een materiaalkeuze die klopt, maar ook nautisch verantwoord met veel grip en steun voor een kok in zeegang.

Onderdeks

Een goede nachtrust is gegarandeerd met twee afzonderlijk toegankelijke slaapvertrekken. Optioneel is zelfs een derde mogelijk. Naast de stuurstand in de salon vind je de toegang tot een VIP cabine met een vrijstaand queensbed en een riante inloopkast. Daarnaast is er nog een comfortabele gastenhut met twee enkele bedden. Optioneel kan de inloopkast worden ingericht als badkamer waarmee beide cabines over eigen sanitair beschikken. De eigenaarcabine is midscheeps geplaatst met een eigen opgang vanuit de salon. Dat hier enkel en alleen superlatieven op van toepassing zijn spreekt bij een premium merk als Prestige voor zich. Over de gehele breedte van de 4,84m brede romp is de beschikbare ruimte efficiënt ingezet om een maximum aan comfort te creeeren. Naast een vrijstaand bed is er een stijlvolle badkamer, schrijftafel of een inloopkast. Slechts enkele voorbeelden die van deze masterbedroom iets bijzonders maken. Naast deze accommodaties biedt de boot nog een keuze tussen een garage voor een tender of een separaat bemanningsverblijf. Met een garage blijft het zwemplatform vrij van een bijboot. Voor een gezin kan een extra slaapvertrek weer een uitkomst zijn.

Techniek

De aandrijving van de Prestige 560 wordt verzorgd door dubbele Cummins QSC8.3 motoren van 600pk. Duurzame 6 cilinder in lijn diesels die zowel in de beroepsvaart als in andere Prestige modellen een mooie balans blijken te zijn tussen betrouwbaarheid en prestatie. Er is geen schroefassysteem gebruikt, een tweetal pods met contra roterende schroeven dienen als aandrijving. Manoeuvreren met deze configuratie is een genoegen. De joystick besturing met sky-hook functie houdt de boot stationair op één plek, ongeacht wind of stroming. De stuurman beschikt verder over een proportioneel werkende aandrijving waarmee op extreem lage snelheid de boot volledig gecontroleerd een krappe box ingevaren kan worden. De stuurstand in de salon beschikt over een schuifdeur waarmee bij een aanlegmanoeuvre de middenbolder binnen handbereik is. Alle functies aan boord worden verder aangestuurd door een CAN-bus systeem wat maakt dat alles ook op afstand te bedienen is, zelfs vanuit huis of onderweg naar de boot.

Hoewel Prestige Yachts in serie gebouwde schepen zijn hebben ze de allure van een exclusieve one-off. Dat levert het beste van twee werelden op. Enerzijds biedt efficiënte serieproductie een constante kwaliteit waarmee de schepen een lang en vooral zorgeloos leven tegemoet gaan. Anderzijds komt het interieur in lay-out, kleur en materiaalkeuze tegemoet aan ieders persoonlijke wensen. De Prestige 590F legt de lat daarin weer iets hoger. In vergelijking met de iets kleinere Prestige 520F biedt de 590 in grote lijnen dezelfde mogelijkheden en comfort maar in een ruimere opzet en een weer iets verder geperfectioneerd design. Hoewel klein, is het verschil duidelijk. Dat is in mindere mate het geval wanneer de Prestige 590F naast een 630 ligt. Maar dat laat zich eenvoudig verklaren. Hoewel de typeaanduiding een lengtemaat vermoed, is de 590 toch echt een 61ft motorjacht. Dat scheelt slechts 40cm LOA met de grotere zus. Maar met extra breedte is de 630S toch ook weer een slag groter. Zo past de 590 keurig in de range.

Meer informatie:

Lengers Yachts Benelux
Westzeedijk 2-3
1398 BB Muiden
T: +31 (0)294 256 156
info@lengersyachts.nl

www.lengersyachts.nl

Meer lezen over Prestige Yachts? Klik dan hier

Prestige Yachts vind je ook op Botentekoop.nl