princess yachts

Stel, je bent iemand met smaak, een budget zonder al teveel zorgen en een voorliefde voor snelle boten. Als het dan ook nog wel zo gezellig lijkt met meerdere opvarenden voor langere tijd aan boord te verblijven, heb je een goede kans bij het Engelse Princess Yachts uit te komen. Een werf met een reputatie van onbesproken gedrag in bouwkwaliteit en tijdloos design. Veel traditie maar desalniettemin gestyled  in wat nu mooi en de laatste trend is. En dat dan weer zonder uit de bocht te vliegen.

De werf is eigendom van de groep LVMH. Hoewel dit soort investeringsinfo doorgaans totaal niet interessant is heeft het in dit geval een verrassende invloed op met name het interieur. LVMH staat voor Louis Vuitton Moët Hennessy.  De afkorting zou nog veel langer kunnen zijn want het rijtje exclusieve topmerken onder deze Franse parapluie gaat nog een tijdje door. Een dergelijke groep zal nooit toestaan dat er onder hun hoede een luxe zeegaand motorjacht te water gaat waarvan het onderdekse geheel uit skai en hoogpolig tapijt bestaat. In plaats daarvan worden alle bronnen aangeboord en bij ieder nieuw model eerst een mock-up gemaakt. Pas wanneer alle betrokken designers en scheepstechnici het erover eens zijn volgt productie van de mallen en uiteindelijke bouw van de nieuwe serie.

Hoewel exclusiviteit er van alle kanten afstraalt wordt een Princess in serie gebouwd. Er zijn een overzichtelijk aantal keuzemogelijkheden om bekleding en betimmering op de eigen smaak aan te passen, veranderingen aan de mallen is niet mogelijk. Dat komt voornamelijk door de bouwwijze. Onder vacuüm in een relatief kostbare gesloten mal. De beste methode om sterk en licht te bouwen. Door het hele laminaat komt een exacte voorgeprogrammeerde hoeveelheid hars te zitten, verspilling en ook de uitstoot van styreen zijn tot een minimum beperkt.  De kwaliteit blijft daarbij door een hele serie heen constant. Computers hebben nu eenmaal geen maandagmorgenhumeur.

Vandaag is Princess verantwoordelijk voor 20 modellen verdeeld over een zestal line-ups: de X Class, een Super Flybridge Yacht. Y Class Motor Yachts. F Class Flybridge Yachts. S Class Sportbridge Yachts, V Class Sports Yachts en de R Class als Performance Sports Yacht.

Princess X95

Kenmerkend gevormd met lange vloeiende lijnen, de X95 laat zien in welke richting de designtaal van Princess Yachts zich beweegt. De nieuwe X Class heeft daarin de X95 als eersteling. Zowel de flybridge als het hoofddek beslaan bijna de volledige lengte van het jacht.  Het schept een ruimte waarmee je elke reis kunt afstemmen op de wensen van je gasten. Met een dieseltank van 13.400 liter zijn met de X95 verre, avontuurlijke bestemmingen binnen handbereik.

Y Class Motor Yachts

In de Y Class motorjachten vind je vier modellen van 72 tot 95ft. De grootste is tevens de laatst geïntroduceerde. Dat is zichtbaar in de lijnen van het schip. De zustermodellen hebben in vergelijking  een wat conventionelere vormgeving. Het verschil is een lange salon over bijna de gehele lengte van de Y95.  De functie van het voordek is daarmee wat hoger gelegen dan bij de zustermodellen het geval is.

F Class Flybridge Yachts

Met vijf modellen van 45 tot 70ft zijn de flybridge motorjachten van Princess gericht op het buitenleven. Door het dak van de salon ver naar achteren door te trekken ontstaat een grote ruimte voor een goed uitgeruste en comfortabele stuurpositie naast een dito loungebank en zonnebed.

S Class Sportbridge Yachts

De drie modellen in de S serie houden het midden tussen de F en V Class. Sportboten met een flybridge die verdekt is opgesteld. Het biedt wat minder ruimte dan bij de F Class het geval is maar daar staat een strakker silhouet tegenover.

V Class Sports Yachts

In de bandbreedte tussen 40 en 78ft zet Princess Yachts een zestal modellen neer die snelvaren duidelijk in hun DNA hebben zitten. Sportief zonder op luxe en comfort in te leveren. Een groot en open achterschip zorgt nog steeds voor een ultieme lounge ervaring, ook als het hard gaat.

R Class Performance Sports Yacht

Tussen de cruisers met formidabele afmetingen is de R35 enigszins een vreemde eend in de bijt. En ook weer niet aangezien het lijnenspel van deze bloedmooie sportboot aansluit op het grootste model in de range, de X95. In de high- performance R35 vloeien technologie, design en engineering in elkaar over. Samen met het Britse technologiebedrijf Ben Ainslie Racing Technologies en het Italiaanse designhuis Pininfarina ontwierp Princess met de Princess R35 een boot die revolutionair is. Schitterend ontwerp, duizelingwekkende snelheden en toch comfortabel. Volledig in carbon gebouwd.

Meer informatie:

Princess Yachts Benelux BV
Scheepswerf 1-A
5256 PL Heusden NL

T: +31(0)40 – 222 1 888
M: +31(0)6 – 10 10 44 40
info@princess-yachts.nl  www.princess-yachts.nl

Klik hier om meer te lezen over Princess Yachts. Op zoek naar een Princess Yacht? Kijk dan ook op Botentekoop.nl