q30, Q-Yachts. Kuva: Lauri Rotko

DE TOEKOMST VAN ELEKTRISCHE VAREN IS NU: Q30 van Q-Yachts. Wereldpremière van de volledig elektrische en fluisterstille Q30 is geïntroduceerd op de Masters of LXRY voor de Nederlandse markt. 

De Q30 van Q-Yachts
q30, Q-Yachts. Kuva: Lauri Rotko

De heer Janne Kjellman, de oprichter van Q-Yachts en een enthousiaste zeiler, begon meer dan 10 jaar geleden met de missie om een ​​stille aandrijving voor boten te ontwikkelen. De oplossing werd gevonden in een nieuw en innovatief elektrisch voortstuwingssysteem – de Oceanvolt.

Gedure de het afgelopen decennium is de Oceanvolt verfijnd tot een state-of-the-art systeem voor zeilboten. Nu is het tijd om een ​​100% elektrisch motorjacht te lanceren
– Q30 VAN Q-Yacht.

 

De Q30 van Q-Yachts
Q30, Q-Yachts. Kuva: Lauri Rotko
De Q30 van Q-Yachts
q30, Q-Yachts. Kuva: Lauri Rotko

 

 

 

 

 

 

Van romp tot opbouw, tot het ruime interieur en touchscreen-bedieningspaneel op de stuurstand, de Q-Yacht is ontwikkeld met één ding in het achterhoofd – om van de reis te kunnen genieten. Het resultaat is een hydrodynamisch geoptimaliseerde en efficiënte romp die minimale kielzog produceert en een bootconcept dat eenvoudig bediening garandeert.

De Q30 van Q-Yachts
q30, Q-Yachts. Kuva: Lauri Rotko

Dit alles zorgt voor de stilste en smoothest motorboot op de markt – een werkelijk unieke ervaring waarbij de reis zelf echt de bestemming wordt.

Gegevens:

Lengte: 9,3 m
Breedte: 2,2 m
Diepgang: 0,5 m
Batterijcapaciteit: 30kWh / 60kWh
Bereik @ kruissnelheid 9 knopen: 42 NM / 80 NM
Max. Snelheid: 15 kts
Aandrijving: Oceanvolt AXC20 elektromotor met 20 kW continu vermogen
Batterijen: Oceanvolt 30kWh lithiumbatterijpak (optioneel 60kWh)
Oplaadtijd: ongeveer 13 uur (van 0% – 100%)
Alle systemen worden beheerd door aangepaste applicatie voor iPad

We zijn erg blij om deze exclusieve kans te bieden om de Q30 op 29 mei aanstaande te testen op onze locatie aan de Ambachtsweg 59 te Huizen.

Neem contact op met Rens de Korver voor meer informatie en registratie om deel te nemen aan de proefvaart.

De Q30 is van 6 t/m 10 december 2018 te bewonderen op de Masters of LXRY in de RAI in Amsterdam. Daarna verhuist de Q30 naar Boulevard Nautique Roermond. Van 12 t/m 18 december kan daar met de Q30 worden proefgevaren tijdens experience days. Adres: Maashaven 4 | 6041 TB Roermond | direct gelegen naast het Designer Outlet Center. Daarna volgen testvaardagen in Huizen. In januari zal de Q30 te zien zijn op Boot Düsseldorf.

M. +31681150402
E. info@xoboats.nl