Race of the Classics YP

Van 9 tot en met 14 oktober 2018 nemen young professionals van vooraanstaande Nederlandse bedrijven deel aan de dertiende editie van de Race of the Classics. De 21 teams zeilen verschillende races op klassieke tallships.

Op woensdag 10 oktober vertrekt ‘De Rees’ uit de Veerhaven van Rotterdam. Hier geeft Generaal-majoor der mariniers Richard Oppelaar het startschot. De bestemmingen van de vloot worden gedurende de Rees bepaald op basis van de wind en stromingen. Het ultieme doel is de oversteek naar Engeland maken.

Afhankelijk van de wind komt de vloot donderdag 11 oktober aan in Ipswich, Terschelling, Den Helder, Brugge, Vlissingen of Scheveningen. Op vrijdag varen de schepen weer uit, waarna ze zaterdagmiddag hoogstwaarschijnlijk aanmeren in IJmuiden. Zondag 14 oktober vertrekt de vloot richting Amsterdam. Hier wordt de Rees afgesloten met een prijsuitreiking en slotfeest op de Sumatrakade in Amsterdam.

Over de Race of the Classics

Twee studenten bedachten 23 jaar geleden de Race of the Classics. En na een paar maanden organiseren was “De Rees” een feit. Het idee voor een zeilrace mondde uit in een “kleine” zeiltocht van Amsterdam naar Ramsgate en weer terug. Inmiddels is deze “kleine” zeiltocht uitgegroeid tot een professioneel georganiseerd evenement wat wij nu allemaal kennen als de “Race of the Classics”.

De Race of the Classics bestaat uit twee edities. Er is een studenteneditie die sinds 1989 in april plaatsvindt en een editie voor young professionals die sinds 2006 in oktober wordt georganiseerd. De deelnemers varen een echte zeilrace met klassieke zeilschepen op de Noordzee. Een van de belangrijkste doelstellingen van Stichting Race of the Classics is het behoud van het varend erfgoed.

Meer informatie

Race of the Classics for young profesionals
Race of the Classics for students