Regal LS2

De Amerikaanse sportbootbouwer Regal heeft voor seizoen 2020 een bijzonder model te water gelaten. De Regal LS2 is een volbloed sportboat zoals de werf deze al decennia produceert. Optimale vaareigenschappen, een doelmatig interieur en duurzaam voor een lange levensduur. De LS2 voegt daar echter een extra dosis comfort aan toe wat je eerder in een luxe tender zou verwachten.

regal LS2

Het bijzondere van de LS2 valt niet direct op. Tot je achter het dashboard plaatsneemt, dan weet je het. Wat ontbreekt zijn de gebruikelijke stuurstoelen die een sportieve boot kenmerken. In plaats daarvan heeft Regal een tweetal banken toegepast die tijdens de vaart veel meer comfort bieden zonder aan steun in te boeten wanneer je een paar knobbelige golven aansnijdt. Zodra je op een aanleg- of ankerplaats bent gearriveerd kun je de rug van de banken omklappen waarmee een loungesetting ontstaat die voor een sportboat ongekend is. Deze twee in één functie maakt wel dat de zitting wat groter is en met de hand daardoor wat zwaar te verstellen is. Gelukkig kun je een dergelijk probleem gerust aan een Amerikaanse botenbouwer overlaten. Met een druk op de knop is de zitting elektrisch verstelbaar waarmee je zowel varend als loungend altijd perfect zit of ligt.

regal LS2

FasTrack romp

Eén van Regal’s grootste technische innovaties vond plaats in 1995. In dat jaar zag een sterk verbeterde romp het levenslicht onder de noemer FasTrac. Dit gepatenteerde en bekroonde ontwerp is door de jaren heen steeds meer verfijnd. De nieuwe LS2 is daar een goed voorbeeld van. Het principe achter deze romp zijn een stel flinke airintakes midscheeps op de waterlijn. Doel is het verminderen van de weerstand wanneer de boot door het water beweegt. Door flink wat lucht onder de boot te geleiden vaart het achterste deel op een bellenbaan. Minder weerstand is het gevolg met als resultaat een tot 26% hogere snelheid en ongeveer 30% minder brandstofverbruik. Op papier al indrukwekkende cijfers, maar te water ervaar je het pas echt. Een boot die duidelijk sneller accelereert, snaarstrak bochtenwerk laat zien zonder een veel te hoge brandstofrekening.

regal LS2

Zwemplatform

Een sportboat met een inboard hoort over een flink zwemplatform te beschikken. Dat is bij deze Regal LS2 zeker het geval maar ook hier zet de werf een extra stap die de duurzaamheid van de boot ten goede komt. Doorgaans wordt een zwemplatform aan een romp bevestigd met bouten en moeren. Dat blijft wel zitten maar zo op de waterlijn gaat een dergelijke bevestiging op den duur inwateren met schade aan het laminaat van de spiegel tot gevolg. Bij de LS2 is dat onmogelijk. De boot komt met een volledig geïntegreerd platform uit de mal. Er is geen kwetsbare bevestiging, het zwemplatform vormt één geheel met de romp.

regal LS2

Power Tower

De Regal LS2 die bij importeur Sportboat Store in de showroom staat is voorzien van een optionele Power Tower. Een elektrisch bedienbare targabeugel in een vernieuwd sportief design. Een handige voorziening om antennes en verlichting aan te bevestigen. Maar nog meer nut heeft de Power Tower als basis voor een bimini. Deze biedt bescherming tegen de zon maar dan zonder stangen en spanbanden die in de weg zitten. Nog belangrijker, het staat er zo stevig op dat het met een flinke snelheid gewoon kan blijven staan zonder het gebruikelijke gerammel en gewapper.

Het nadeel van een dergelijke beugel is de doorvaarthoogte, of doorrijhoogte wanneer de boot op een trailer staat. Ook hier heeft Regal een oplossing zonder zorgen voor bedacht. De Power Tower S2 is met een druk op de knop naar voren te klappen waarmee die vaste brug wel te nemen is.

Bergruimte

Het ontwerp van de Regal LS2 is gericht op maximaal zitcomfort en mega veel bergruimte. Een mooie combinatie want van dat zitcomfort blijft weinig over wanneer al je spullen in het interieur rondslingeren. Dat is met de beschikbare bergruimte op de LS2 nergens voor nodig. Werkelijk overal kan een zitting of rugleuning geopend worden als toegang tot een keurig afgewerkte bergruimte. Antislipmat op de vloer en lekker dik in de topcoat zodat schoonhouden alleen maar eenvoudig is.   

regal LS2

Aandrijving

De Regal die we nader bekijken heeft een Mercury onder het luik staan. Een 6 cilinder met een inhoud van 4,5l en een output van 250pk. De LS2 is echter ook met een Volvo leverbaar. Eveneens 6 cilinders met een vermogen van 240 tot 300 pk. Moderne machines die met katalisatoren en elektronische inspuiting zowel het verbruik als de uitstoot naar een niveau brengen wat past bij het huidige milieubewuste tijdsbeeld.

Met de nieuwe LS2 heeft Regal wederom bewezen een vooruitstrevende producent van sportboten te zijn die geen moment stilstaat. Hoe goed een boot ook is, het kan toch weer altijd beter is het motto. Regal is hiertoe in staat omdat het over een uitgebreid internationaal dealernetwerk beschikt die niet alleen verkopen maar ook input aanleveren in de vorm van gebruikerservaringen. Door hier goed naar te luisteren en om te zetten in concrete aanpassingen en ontwikkelingen blijft Regal vergelijkbare boten altijd een stap voor.

Voor meer informatie:

Sportboat Store | Diamantstraat 14 | 7554 TA Hengelo (Ov) | +31(0)74 851 32 99

Info@sportboatstore.nl | www.sportboatstore.nl

Op zoek naar een Regal? Kijk dan ook eens op BotenteKoop.nl