sanlorenzo

Revolutionaire ontwerpen van een werf met 60 jaar ervaring. Sanlorenzo Yachts blinkt uit in custom design en een indeling die er nog niet was. De introductie van deze Italiaanse schoonheden leverde dan ook direct een aantal eerste prijzen op. Tussen het designgeweld op beurzen en shows, springen de ontwerpen van Sanlorenzo er altijd weer uit.

Het is dan ook niet zomaar een werf. Sinds 1958 zijn er ongeveer 600 jachten te water gelaten waarvan er geen enkele hetzelfde is. Iedere kleur, materiaalkeuze, techniek of indeling kan door de nieuwe eigenaar bepaald worden. De San Lorenzo SX88 is één van de nieuwste modellen in de pleziervaartdivisie. Daarnaast is de werf verantwoordelijk voor een lijn van 24 meter motorjachten tot superyachts van 66 meter. Een speelveld waar een individueel ontwerp, inrichting en afwerking op het hoogste niveau, een eerste vereiste is.

Sanlorenzo SX88

De Sanlorenzo SX88 is een opvallende boot waar designliefhebbers hun hart aan op kunnen halen. Het ontwerp is gewaagd, maar elk detail is wel doordacht naast de bijzondere manier waarop er vormgegeven is. Aan de buitenzijde heeft de SX88 met drie horizontale lijnen een eigenzinnig voorkomen. Het interieur is vooral door de eenvoud van een hogere klasse. In het achterschip vind je een zeven meter breed zwemplateau. Geschikt om een flinke bijboot op af te meren of om een loungeclub te beginnen. De SX 88 heeft brede gangboorden met spiegelende wanden, privacy is hiermee gewaarborgd.

Overdekte Flybridge

De salon biedt een overdaad aan lichtinval met aan de achterzijde een schuifpui en aan de zijkanten ramen tot aan de vloer. Met een aantal iPad’s voor de bediening van het AV-systeem met tv in de spiegelwand, de verlichting, verwarming en zelfs de besturing van de boot heb je alle functies in je handen. Een glazen wand vormt een afscheiding met de trap naar de overdekte flybridge. Het eerste wat hier opvalt is een volledig zicht rondom. Achter het fullsize dashboard is een enorme loungeruimte gecreëerd die naar buiten toe doorloopt. De wanden en plafonds zijn matzwart. En er is in een lamellen dak geplaatst naast de grote zijruiten die elektrisch omlaag kunnen om in de zon te zitten wanneer je dat wenst.

Ultieme Eigenaarshut

Onderin het schip is een eigenaarshut over de gehele breedte geplaatst met een eigen natuurstenen badkamer en een inloopkast ter grootte van een garage. Verder zijn er een riante tweepersoons viphut en een of twee kleinere gastenhutten. Via een deur naast de schuifpui kom je in de crewcabin voor wanneer je met een bemanning vaart. Hier vind je ook de toegang tot de machinekamer. Met een IPS-aandrijving kunnen de motoren ver naar achteren worden geplaatst wat ruimtewinst oplevert.

Vooral wanneer je het niet kunt betalen wil je natuurlijk weten wat de Sanlorenzo SX88 kost. De prijsstelling van dit unieke designjacht met keuze te over aan interieurmogelijkheden begint bij €5,2 miljoen, exclusief btw en opties. Een fors bedrag maar er is een wachtlijst, dus er zijn genoeg mensen die het willen en kunnen betalen. Zeker is dat ze na oplevering met een absolute eyecatcher zullen varen.

Technische Specificaties Sanlorenzo SX88

Lengte: 26,70 m.

Breedte: 7,20 m.

Diepgang 1,70 m.

Waterverplaatsing: 72.000 ton

Motorisering: 3 x Volvo Penta IPS 1050, (3x800pk)

Prijs vanaf: € 5.200.000 excl. Btw ex opties

Op zoek naar een Sanlorenzo jacht? Kijk dan eens op Botentekoop.nl. Meer lezen over Sanlorenzo? Klik dan hier.