Saxdor 320 GTO

Holland Sport Boat Centre in Amsterdam is de Benelux dealer van Saxdor Yachts, een nieuw spectaculair sportbotenmerk. Saxdor boten zijn bedacht door Sakari Mattila, die eerder de bekroonde bootmerken Axopar, Paragon, Aquador en XO bedacht en ontwierp. Dit keer heeft hij een merk ontwikkeld, dat betaalbaarheid combineert met kwaliteit, veelzijdigheid en sexy styling. Lees meer over de Saxdor 320 GTO.

Eerste de kleinste

De kleinste Saxdor 200 werd dit voorjaar geïntroduceerd. Het is een unieke compacte boot, die het gemak en gebruiksgemak van een jetski combineert met de veiligheid en het comfort van een boot. Deze 200 Sport is zes meter lang en wordt aangedreven met een buitenboordmotor. De prijs is zeer concurrerend, want de introductieprijs bedroeg €22.140,-. (Inclusief btw, maar exclusief transport- en afleveringskosten). Inbegrepen is een Mercury F100EFI buitenboordmotor (t.w.v. €14.444,-). De instapversie met 100 pk Mercury haalt een topsnelheid van 34 knopen (63 km/h). Met een 175 pk Mercury buitenboordmotor ligt de top op meer dan 45 knopen (83 km/h). Dat komt mede door de effectiviteit van de dubbel getrapte romp.

Direct een grotere

Dat de werf niet stil zit, bleek uit de snelle introductie van een nieuwe, grotere Saxdor, de 320. Deze zag begin juni het levenslicht in de GTO versie. Uiteindelijk zal deze 32-voeter in vier varianten met dezelfde basis worden gebouwd. In de loop van dit jaar worden de andere varianten gepresenteerd. Focus van de 320 GTO ligt op een combinatie van comfort en vaarkwaliteiten. De romp van de 2650 kilo wegende boot is zo ontworpen dat deze minimaal brandstof verbruikt en fluisterstil vaart. Er zijn technische vindingen ter vergroting van het licht en de ruimte toegepast, die uniek zijn in de markt.

ocus van de 320 GTO ligt op een combinatie van comfort en vaarkwaliteiten.
ocus van de 320 GTO ligt op een combinatie van comfort en vaarkwaliteiten.

Loungeset

Opvallend aan de GTO versie zijn de negatieve boeg met voorop een loungeset met daaronder een kajuit. De rondom beschermende voorruit vormt samen met de fraaie T-top een vloeiend, modern design. Onder de T-top is een ruime stuurplaats met drie comfortabele stoelen. Daarachter is een wetbar en een bank met omkeerbare rugleuning. Achterop dit 9,69 m lange jacht is enorm zonnebed. Om de loungeset met zonnebed en wetbar achterop te vergroten zijn de achterste delen van de boorden van de boot uitklapbaar, zodat er een enorm loungeplateau ontstaat. Aan de achterzijde van de boot worden de motoren relatief ver naar binnen geplaatst. Er is keuze uit Mercury motoren van 1 x 300pk via 2 x 225pk tot maximaal 2 x 300 pk. Met deze laatste motorisering is een top van 50 knopen, 90 km/u, haalbaar.

Ambitie

Saxdor Yachts heeft de ambitie om het assortiment de komende twee jaar uit te breiden tot 50 voet. De prijs van de Saxdor 320 GTO begint vanaf de fabriek bij €102.245, incl. BTW en met een enkele Mercury V8 van 300 pk. Met twee 300 pk V8 Mercury’s aan de spiegel komt de prijs op 149.798.

Indeling Saxdor 320 GTO.
Indeling Saxdor 320 GTO.

Technische gegevens

Saxdor 320 GTO

Lengte (m.): 10,28
Breedte (m.): 3,10
Diepgang (m.): 80 cm
Waterverplaatsing (kg.): 2650
Motor pk (kW): 300 – 2 x 300 pk
Vanaf-prijs (incl. btw): € 102.245

Meer informatie: www.hollandsport.nl/saxdor-yachts

Snelle boten

Op zoek naar een boot waarmee je vol gas het water over kunt? Op Botentekoop.nl kun je kiezen uit een groot aanbod speedboten en sportboten. Of lees je liever meer artikelen over snel varen?