Royal Huisman

De schoener Sea Eagle II is met 81 meter het grootste superzeiljacht dat Royal Huisman ooit bouwde, zo meldt de Vollenhovese jachtbouwer met gepaste trots. Je kunt je daarbij afvragen of die titel niet voor de Athena is gereserveerd. Dit zeiljacht, eveneens uit de stal van Royal Huisman, meet namelijk volgens de officiële opgave 90 meter. Meer dan de Sea Eagle II. Hiervoor is echter de boegspriet meegenomen. De lengte van de romp van de Athena meet slechts 79 meter. Daarbij is het volume van de nieuwe Sea Eagle ook net iets groter, 1150 tegenover 1126 GT.

Royal Huisman

Toch het grootste zeiljacht voor Royal Huisman ooit dus. Met 81 meter zeilt de Sea Eagle II, ook wel bekend als Project 400, de Top 10 van ’s werelds grootste zeiljachten binnen. Het jacht is gebouwd in opdracht van Dr Samuel Yin, een prominente Taiwanese zakenman. Yin had al een Sea Eagle van een schamele 43 meter, vandaar de II achter de naam van het nieuwe schip.

Royal Huisman

Het jacht biedt plek aan twaalf gasten. De buitenkant werd ontworpen door Dykstra Naval Architects. Het interieur heeft Mark Whiteley Design voor zijn rekening genomen. De nieuwe Sea Eagle zal dit jaar nog worden opgeleverd. Inmiddels is hemel en aarde bewogen om deze forse dame over de krappe wateren van het Kadoelermeer en het Ramsdiep te vervoeren. Daar worden pontons voor gebruikt gelet op de diepgang van een riante 6 meter. Met name de Kadoeler brug is er bijna eentje te ver om een schip van deze proporties schadevrij door te laten. Gelukkig heeft deze toonaangevende werf vaker met een dergelijke bijl gehakt.

Royal Huisman

Voor meer informatie: www.royalhuisman.com