Sea Ray SLX-W 230

In Nederland kennen we het nauwelijks, maar in de USA is wakesurfen een geweldige hit. Op een speciaal wakeboard surft een wakeboarder op de eindeloze golf achter de boot. Zonder lijn, als in de branding. SeaRay ontwierp de Sea Ray SLX-W 230 speciaal voor deze nieuwe sport.

De nieuwe Sea Ray wakesurfboot is afgeleid van de beproefde SLX-230, maar is met de aanduiding -W(van wake) totaal aangepast aan het gebruik door wakesurfers. Wakesurfen eist namelijk een totaal andere uitvoering dan de andere jachten van de grootste bootbouwer ter wereld.

Deze Sea Ray is totaal aangepast aan het gebruik door wakesurfers
Deze Sea Ray is totaal aangepast aan het gebruik door wakesurfers

In de eerste plaats is een hekaandrijving, standaard in de meeste kleine Sea Ray boten, te gevaarlijk voor surfers die hun sport pal achter de boot beoefenen. Om deze horde te nemen is besloten de Sea Ray SLX-W 230 uit te voeren met een achterstevoren geplaatste motor met V-drive. Aan het diepe V-onderwaterschip met deadrise van 21 graden is honderden uren engineering besteed om een zo mooi mogelijke golf te maken.

Boeg- en hekschroef

Amerikanen zijn niet gewend om met schroefas aangedreven boten te varen, dus is gekozen voor standaarduitvoering met boeg- en hekschroef, gecombineerd in een joystick. Daarnaast was een simpel ballastsysteem nodig om de perfecte golf achter de boot te maken. En om de vorm van deze golf te verfijnen heeft de Sea Ray SLX-W 230 een speciaal systeem met twee vinnen onder de boot geplaatst.

Zo mooi mogelijke golven maken
Zo mooi mogelijke golven maken

De spiegel is om te klappen zodat surfers gemakkelijk in- en uit het water kunnen komen. Op het achterdek is een grote kist waar boards, lijnen en zwemvesten in passen. Er tussendoor is de gemakkelijke doorstap naar de comfortabele kuip. De wakeboard toren boven de kuip is optioneel.

Sportboten op Botentekoop.nl

Conclusie Sea Ray SLX-W 230

Bijna nergens vind je zo’n mooie en gebruiksvriendelijke cockpit als op deze SLX-W. Het enorme Dynamic touchscreen display maakt het mogelijk om alle belangrijke functies te bedienen en monitoren. Het ballasten van de boot is een kwestie van een druk op de knop. De voorruit is vrij laag, zodat je in de wind zit als de bestuurdersstoel in de stasteun-functie gebruikt. Onder de console aan bakboord kan een toilet worden geplaatst. Voorin heeft deze bowrider comfortabele plek voor vier zittende en twee liggende passagiers.

Perfect wakesurfen met de Sea Ray SLX-W 230
Perfect wakesurfen met de Sea Ray SLX-W 230

Deze wakesurfboot vaart super simpel. Met de joystick is het aan- en afmeren kinderspel en ook voor het vormgeven van de perfecte golf heb je geen diploma’s nodig. In de boot zorgt een 6,2 liter, 370pk MerCruiser voor een soepele acceleratie en een meer dan gemiddelde topsnelheid van rond de 80 km/u. Onder alle omstandigheden vaart deze compacte bowrider soepel. En nog belangrijker, de wakesurfer achter de boot maakt de mooiste moves. En dat is toch waar het met deze boot om begonnen is.

Cijfer 8,3

Constructie ****
Comfort & Ruimte ***
Ergonomie ***
Afwerking ****
Vaareigenschappen ****
Prijs / Kwaliteit ***

Technische Specificaties

Lengte over alles: 7,26 m
Breedte: 2.59 m
Diepgang: 0.86 m
Waterverplaatsing: 2.506 kilo
Motorisering: MerCruiser 6,2l, 370pk benzine

Ter informatie: dit is een booottest uit ons archief, de boot wordt nieuw niet meer gemaakt, maar is tweedehands nog verkrijgbaar.

Boottest Sea Ray SLX-W 230
Super simpel varen met de Sea Ray SLX-W 230

Aanbod Sea Ray

Ook op onze website staan vele Sea Ray boten te koop. Bekijk hier het aanbod.
Nog meer boottesten bekijken? Klik hier.