Seafury 800

Daemes & Heeren ging in gesprek met Rob Steenbrink over de Seafury 800. Hij vertelde aan hen zijn verhaal over deze sloep, de beleving van en het genieten op het water. “Weer of geen weer… we gaan altijd varen.”

Een nieuwe sloep uitzoeken kan een hele expeditie zijn. Rob had duidelijk voor ogen aan welke eisen de sloep moest voldoen. Dat had te maken met zijn vaargebied dat een bepaalde doorvaarthoogte vereiste en omdat hij langere tochten wilde maken met meer comfort aan boord.

Varen in een Seafury 800.
Varen in een Seafury 800.

Criteria

“We hebben zeer bewust de Seafury 800 gekozen omdat deze én geschikt is voor langere tochten (met toilet, koelkast, water en ver¬warming aan boord) en toch laag genoeg is om onder alle Leidse bruggen door te varen. De laagste brug is ongeveer 125 cm. Er zijn maar een paar sloepen die aan deze criteria voldoen. Met de vakmensen van Seafury hadden we gelijk een goede klik. Bovendien zitten ze lekker dicht bij huis en leveren ze maatwerk.”

Oorsprong

“Mijn vrouw komt uit een binnenschippersfamilie. Ik kom van origine uit Vinkeveen en ben op de plassen opgegroeid. We wonen al dertig jaar in Leiderdorp. Nadat de kids de deur uit waren begon het bij ons weer te kriebelen en hebben we onze eerste sloep gekocht. We zijn inmiddels volledig verslaafd.”

“Doorvaarhoogte en comfort zijn voor ons belangrijk naast vaareigenschappen. Je moet je echt thuis voelen op je sloep. Het is toch een soort huis. De kleur van de sloep en kussens heeft mijn vrouw gekozen naast de functionele zaken, zoals de koelkast en de locatie van de kraan. Ik ben zelf vrij technisch, dus dat deel heb ik voor mijn rekening genomen.”

Voor meer informatie over Seafury: www.seafury.nl. Meer over Daemes en Heeren vind je hier: daemesenheeren.nl. Op zoek naar een sloep? Bekijk het sloepenaanbod. Of lees eerst nog meer watersportnieuws.