sessa

Het verhaal achter Sessa is dat van een volbloed familiebedrijf waarvan de derde generatie alweer, de hang naar een onbesproken bouwkwaliteit en onderscheidend design voortzet. En hoewel Italië de uitvinder van de machoman is staat bij Sessa een capabele dame aan het roer. Een invloed die op de huidige lijn Sessa modellen alleen maar positief is.

Sessa is gestart in 1958 met de fabricage van plastic artikelen, voornamelijk met een huishoudelijke toepassing. Al snel werd hiervoor ook glasvezelversterkt polyester gebruikt. De opgedane ervaring met dit materiaal mondde in 1972 uit in de productie van boten. De eerste Sessa’s hadden op een bescheiden lengte een heuse wereldprimeur. Als eerste pleziervaartuig kregen deze een Piaggio waterjet als aandrijving. Met een voortdurende focus op kwaliteit en design toegepast op kleinere boten wist Sessa toen al een unieke positie in de markt te bedingen. Dat kwam in een stroomversnelling toen in 1988 Fyberstamp werd aangekocht. Deze producent van rompen voor grotere schepen markeerde de ambities van Sessa. Het betreden van de markt in grotere, meer prestigieuze schepen waarin het karakter van de kleinere modellen in doorklinkt. Vanaf dat moment werd de productiefaciliteit in Cividate al Piano, aan de oever van het Iseomeer, de hoofdvestiging. Hiermee heeft Sessa in het segment van snelvarende schepen tussen de 35- en 68ft, marktleiderschap verworven.

Sessa tegenwoordig

Vandaag is de werf uitgegroeid tot een oppervlak van 37.000m2 waar 300 mensen meer dan 1000 boten per jaar produceren. Met een wereldwijd dealernetwerk en eigen kantoren op strategische plaatsen in onder andere Amerika is niet alleen in een geolied verkoopnetwerk voorzien, ook een uitmuntende service is hiermee gegarandeerd. Daarnaast is er een eigen R&D afdeling die verantwoordelijk is voor design, ergonomie en bouwkwaliteit. Een opnieuw getekende boot is daarmee een mix van de laatste trends zonder trendy te zijn en verbeteringen die uit ervaring met bestaande modellen voortkomen.

20 verschillende modellen

De modellenlijn van Sessa bestaat uit 20 boten tussen de 20- en 68ft. Er is een onderverdeling in de Key Largo, Flybridge Line, Cruiser Line en Yacht Line. Ooit begon het met kleinere boten en die vormen nog steeds een belangrijk onderdeel in het aanbod van Sessa. De Key Largo is een serie stoer maar beschaafde consoleboten. Stoer omdat ze multifunctioneel inzetbaar zijn, ook in slecht weer. Beschaaft omdat ze net zoals de andere Sessa’s, zo opvallend mooi zijn vormgegeven en afgewerkt. Er zijn 9 modellen tussen de 20- en 40ft. Allen voorzien van een of meerdere outboards, behalve de 24-, 27- en 34 voeter. Deze kunnen ook uitgerust worden met een inboardmotor. Dat kan zowel een benzine als dieselversie zijn.

Sessa Cruisers

Ooit begon het bij Sessa met kleinere boten maar tegenwoordig ligt de focus ook op grotere snelvarende motorjachten vanaf 35ft. Met sportief als boventoon kun je de huidige Sessa Cruisers typeren. De kleinste van 35ft is een forse deckboat met het leefgedeelte buiten maar onderdeks nog steeds een accommodatie waar een vaarvakantie in stijl mee mogelijk is. De grotere zussen hebben een overdekte salon en stuurstand met in het dak een groot schuifluik. Een van de laatste introducties is de nuovo C 38 sport coup. Een restyle van de vorige C 38 die als bestseller in het programma bekend stond. Het goede van het uiterlijk is daarom behouden. Alleen in detail zijn er enkele aanpassingen gedaan om de boot weer geheel van deze tijd te maken. Vooral het interieur is onder handen genomen met veel ruimtewinst, in de vorm van een extra hut, als resultaat.

Yacht Line

In de Yachts Line spreekt comfort tot de verbeelding . Het topmodel meet 68ft en heeft met een flybridge alle gelegenheid “la dolce vita” buiten te beleven. Hoewel dat binnen ook goed mogelijk is. Centraal in het schip is een formidabele accommodatie voor de schipper/eigenaar maar in de boeg is nog een tweepersoons onderkomen die in stijl, afwerking en comfort maar nauwelijks onderdoet voor de aangrenzende suite. Daarnaast is er nog een gastenverblijf die op een gemiddelde boot als eigenaarshut zou gelden. Bovendeks zet het feest zich onverminderd voort met een leefgedeelte, binnenstuurstand en een volwaardige keuken. Ook de “kleinere” modellen in deze lijn zijn voorzien van een interieur en styling zoals dit alleen uit Italië kan komen.

Meer informatie:

Navis Yachts
Nieuwe Zeedijk 1
3221 LZ Hellevoetsluis

T. +31 181 322010
info@navisyachts.nlwww.navisyachts.nl

Op zoek naar een Sessa? Kijk dan ook eens op Botentekoop.nl