Honda iST

Maritiem Centrum Rijnzicht, Honda dealer en importeur van o.a. Skipper Rib’s, was op de vaardag in Kerkdriel aanwezig om te laten zien waar een Skipper NC100, 10 meter designrib voorzien van twee BF250’s, toe in staat is.
Skipper NC100 S
De in Griekenland gebouwde Skipper NC100 S biedt het beste van twee werelden. Aan dek voert functioneel design de boventoon van een kwaliteit en klasse die je in de garage van een superjacht verwacht. Onder water daarentegen ontpopt de Skipper een andere aard. Met een extreme deadrise van 24° en vier steps die hun air intake graag laten zien is dit design met raceaspiraties. Bij de introductie van de NC100 S werd deze combinatie dan ook direct beloond met een RedDot Design award.
Skipper NC100 S
Het is een rib dus er is een tube. Deze is echter behoorlijk slank en doet er alleen in een scherpe bocht of zware zeegang toe. De Skipper vaart voornamelijk op z’n romp met in ons geval een grijze kleur. Samen met de tube in antraciet sluiten de Honda’s met hun zilveren kleurstelling en de zwarte roosters van de air intake als contrast, daar naadloos op aan.
Skipper NC100 S
Met 2 x 250pk zit de Skipper NC100 S op het aanbevolen vermogen. Meer kan maar de vraag of dat nodig is laat zich het best beantwoorden door de twee BF250’s aan de spiegel. Zodra die het signaal krijgen voluit te gaan, zetten ze de Skipper voor je met je ogen kunt knipperen op een top van 110 km/u. Op dit nivo vraagt nog harder veel extra pk’s. Wanneer je nog eens 250pk zou monteren levert dit maar enkele km/u extra op.
Met deze combinatie boot en motoren is een mooie balans bereikt. De acceleratie is al spectaculair, het bochtenwerk overtreft dat. Hoewel bochten, de hoek om is een betere benaming. Je kunt de NC100S op iedere snelheid een maximale uitslag van de aandrijving geven om zonder verlies van snelheid en toeren hele mooie letters op het wateroppervlak in te graveren. Een stepped hull kan voor dergelijke capriolen een nadeel zijn door enigszins uit te breken. Je vaart tenslotte op een bellenbaan. De extra diepe V vorm van het onderwaterschip graaft zich echter bij iedere bocht keurig in om zonder uitglijders netjes in het spoor te blijven. De wijze waarop de boot z’n eigen hekgolven aansnijdt geeft een inkijkje hoe de eigenschappen op ruw, open water zullen zijn.
Skipper NC100 S

Deklayout Skipper NC100 S

De Skipper NC100 S heeft een indeling die flink wat bewegingsruimte overlaat en toch voorziet in comfort en functionaliteit om van een verblijf aan boord, varend of aan een anker, een mooi avontuur te maken. Een viertal stormproof bucketseats achter de console geven de stuurman, co pilot en meevaarders een veilige zitplaats met veel steun en handgrepen wanneer het materiaal z’n tanden laat zien. Ook de stuurpositie is ingericht op compromisloos hardvaren met een dubbel multischerm en een centraal geplaatste iST afstandsbediening van Honda.
Maar een bank tegen de spiegel met een zonnedek erachter en nog eens een zonnedek, king size, in de boeg geven de Skipper recreatieve vaardigheden. In de fraaie console is aan de voorzijde nog een zitplaats gecreëerd. Deze klapt tevens omhoog waarachter een toilet met wasbakje een plaats kunnen vinden. Zowel voor als achterin de boot zijn de luiken hydraulisch te bedienen. De zonnedekken scharnieren dan omhoog met een druk op de knop. Achterin ontwaar je een ruimte waar een overnachtingsmogelijkheid in gecreëerd kan worden. En wanneer je daar toch al mee bezig bent, een pantry onder het voorluik is dan ook een goed idee.
Skipper NC100 S
Het is allemaal leverbaar of anders te integreren door Maritiem Centrum Rijnzicht zonder het race DNA en het design van de Skipper NC100S in de weg te zitten.

Lengte: 9,95 m
Breedte: 2.890 m
Deadrise: 24°
Romp: Deep V met 4 geventileerde steps
Brandstof: 2 x 240l
Water: 100l
Max vermogen: 2 x 400pk
Gewicht: 1680kg

Voor meer informatie:
Maritiem Centrum Rijnzicht
Valkenburgseweg 70
2223 KE Katwijk a/d Rijn
071-4027000
www. maritiemcentrumrijnzicht.nl
info@maritiemcentrumrijnzicht.nl
www.skipper-bsk.com