Familiebedrijf Bmarine

Watersporters in hart en nieren, die vind je bij Bmarine. Het team van dit mooie familiebedrijf heeft een echte passie voor boten en de watersport. En naast sloepen maken ook motorjachten steeds meer hun intrede in het aanbod van deze full service jachtmakelaar. Ze helpen jou graag met het vinden van jouw nieuwe thuis op het water.

Het huidige Bmarine, een initiatief van Henk en Bart van den Berg, is In 2006 als de Sloepenmarkt begonnen in Terhorne. Vader en zoon beleefden daar een vliegende start. Al snel was die eerste locatie te klein en werd een ruimer onderkomen betrokken. Ook in Kameleondorp Terhorne. De reden van de voorspoedige groei was het onderscheidende karakter van de Sloepenmarkt. Niet alleen in naam, maar ook in daden lag de focus overduidelijk en alleen op sloepen. Dit specialisme was er toen nog niet. Een gemiddelde botenhandelaar deed ook in sloepen, naast andere types.

Door echter te specialiseren in alleen sloepen biedt je klanten een brede keuze waar je altijd wel een exemplaar in vindt die antwoord geeft op al je wensen. Een ander effect is kennis. Zowel de techniek als de markt in sloepen kent geen enkel geheim wanneer je daar dagelijks intensief mee bezig bent.

De opstallen van BMarine kun je niet missen.
De opstallen van Bmarine kun je niet missen.

Watersportdorp Grou

Alle inspanningen maakten dat de Sloepenmarkt ook op de tweede locatie in Terhorne uit zijn jasje groeide. Daarnaast leefde er ook de wens om een pand in eigendom te hebben in plaats van pacht of huur. In augustus 2011 verhuisde het bedrijf daarom naar de Singel 12 te Grou, vlak achter het voormalige Aquaverium. Een locatie waar je als botenliefhebber veel te zoeken hebt. Net als in Sneek kent Grou een dichtbevolkte concentratie van watersportbedrijven die elkaar alleen maar versterken. Onderdelen, een zeilmaker, interieurbouw of de motorenleverancier zijn allemaal “om de hoek”. Een nauwe samenwerking ontstaat dan vanzelf. Voor de klant is het minstens zo interessant. Ook al is het aanbod van Bmarine met zo’n 60 boten in de verkoop, breed genoeg om een dag doorheen te struinen. Er is altijd nog meer te zien en beleven in watersportdorp Grou.

Full Service

De opstallen van Bmarine kun je niet missen. In een frisse blauwe kleur vallen de showroom, winterstalling en werkplaats op tussen de andere nieuwbouwpanden. Voornamelijk door de grootte ervan. Het zijn twee in 2005 gebouwde bedrijfshallen met een totale oppervlakte van 2.600 m2, inclusief 26 ligplaatsen met vingersteigers, elektriciteit en water. Bart van den Berg: “De ligging is zeer centraal en aan open vaarwater gelegen. Onze locatie omvat een grote, vorstvrije winterberging- hal en werkplaats van 1.400 m2 en een glasrijke showroom met kantoren van 1.200 m2. In de winterstalling kunnen 200 sloepen of kleine cruisers tussen de 6 en 10,5 meter opgeslagen worden.”

Full service

Een nieuwe naam

De schaalgrootte van de nieuwe locatie heeft de Sloepenmarkt veel meer mogelijkheden gegeven dan de handel in sloepen alleen. Dat is maar goed ook aangezien nogal wat klanten van Bmarine dan wel begonnen zijn in een sloep maar gaandeweg toch door gingen groeien naar iets groters. Bijvoorbeeld een dagboot met een kajuit. Om deze klanten niet te verliezen is de focus op enkel en alleen sloepen losgelaten en vonden ook de wat grotere schepen een aansprekende plek in de showroom.

Het enige probleem daarbij was dat de naam Sloepenmarkt de lading niet meer dekte. Na wat omzwervingen is daar de naam Bmarine uit voortgekomen. En nee, die B is niet van Bart maar betekent Be Marine. Vrij vertaald “wij zijn maritiem”. Een naam die prima past bij alle huidige activiteiten van Bmarine. De Sloepenmarkt.nl blijft als naam en website voorlopig gewoon bestaan. Maar de telefoon wordt inmiddels wel met Bmarine opgenomen.

Bmarine: Be Marine, vrij vertaald is dat “wij zijn maritiem”.

Verkoop, aankoop, inruil en bemiddeling

De hoofdactiviteit van Bmarine is verkoopgericht. Hiermee brengt deze jachtmakelaar in sloepen en jachten, eigenaren op een ronduit plezierige en ook kundige manier bij elkaar. Er is altijd een royale collectie boten te bezichtigen in de showroom. Inruil is nooit een probleem. Als de in te ruilen boot niet past in de filosofie van Bmarine gaat deze naar een handelaar waar het wel past. Maar wanneer het een jong gebruikt schip is en in een goede staat verkeert wordt deze in concoursstaat gebracht en voor een plaats in de showroom.

Daarnaast koopt Bmarine hier ook voor in. Daarbij gaat kwaliteit boven alles. Kwaliteit in begeleiding van de aan- of verkoop, in de communicatie met de klant en in het onderhoud en beheer van sloepen en motorboten. Deze keuze zorgt ervoor dat binnen de watersportbranche Bmarine wordt gezien als een trendsetter waar je met een gerust gevoel een boot koopt.

Topline Keurmerk

Bmarine speelt in op de groeiende vraag naar jonge, luxe en werfgebouwde sloepen met en zonder kajuit en kleine polyester kruisers. Bart van den Berg: “Comfort en luxe, tegen betaalbare prijzen, worden steeds belangrijker voor waterliefhebbers in heel Nederland en in de landen om ons heen. Ook het feit dat men bij Bmarine occasions “vertrouwd” kan kopen met ons Topline keurmerk, is uniek. En niet te vergeten de inruilmogelijkheden van een bestaande sloep of cruiser.” Sloepen en motorboten die voldoen aan bepaalde criteria krijgen van BMarine het Topline keurmerk. Wanneer je een sloep of motorboot met dit keurmerk aanschaft, ben je verzekert van jarenlang vaarplezier met een boot in topstaat.

Seafaring

Bmarine is vanuit de wens om vrij te kunnen handelen zonder verplichtingen nooit een dealerschap in nieuw gebouwde jachten aangegaan. Maar met het vergroten van de mogelijkheden in Grou, was de tijd wel rijp om met een A-merk in zee te gaan. Dat is de Sloveense werf Seafaring geworden. Polyester motorjachten die van deze tijd zijn. Met strakke rechte lijnen en verrassend veel binnenruimte. Naar Scandinavisch voorbeeld met een 360 graden panoramisch zicht.

De Seafaring 44 coupe
De Seafaring 44 coupe.

De Seafaring 44 coupe was de eerste en ontstaan uit de wereld van campers en caravans. Het jacht is dan ook direct genomineerd voor de titel Europese Motorboot 2018. Deze door Andrej Justin ontworpen boot kent twee versies. Een trawler met flybridge en een coupé met een gesloten stuurhuis. Opvallend is het onderwaterschip. Dit is speciaal ontwikkeld voor de laagst mogelijke waterweerstand.

Naast de 44 bouwt de werf ook een kleiner model, de Seafaring 34. Ook deze boot biedt met een uitgekiende lay-out de ruimte van een superjacht. Het design van de Seafaring motorjachten is modern, functioneel, met ruime opbergmogelijkheden en slimme features. Alle gebruikte materialen zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Iets wat naadloos past in de bedrijfsvoering van Bmarine.

Voor meer informatie: www.bmarine.nl

Benieuwd naar welke boten er nu te koop staan bij Bmarine? Bekijk hier het aanbod. Ook kun je onze boottesten natuurlijk bekijken, of het laatste watersportnieuws.