Smallandsloep

Sloepvaren is inmiddels een gevestigde manier om van onze waterrijke omgeving te genieten. Na een tumultueuze start van deze nieuwe tak van watersport heeft zich een branche gevormd waaruit boten van stapel rollen met veel aandacht voor het esthetische. Wij hebben de Smallandsloep voor je getest.

Een moderne sloep ziet er in de eerste plaats klassiek uit. Een juiste uitstraling wordt direct gevolgd door comfort. Hoewel het karakter van een sloep geen kajuit toestaat, zijn er tal van mogelijkheden om de luxe van een opbouw te benaderen zonder concessies te doen aan een fraai uiterlijk. Op de werf van Hans Heikoop te Loosdrecht wordt een dergelijke sloep gebouwd. De Smallandsloep in een lengte van 21 of 26ft.

SmallandsloepPolyester als basis

De basis van deze schepen vormt een overnaads gevormde polyester romp van een spiegelsloep. Met de keuze van polyester is het onderhoud zeer overzichtelijk. De sfeer in de boot wordt bepaald door de rijke aftimmering in gelakt teak. Hans Heikoop is van origine scheepstimmerman en dat is te zien. De eerste indruk laat een ingetogen schoonheid zien met details die vakmanschap verraden. Een stripje RVS waar de landvasten schavielen, een voetplaat op het potdeksel met ingeetst logo, inklapkikkers met respect voor tenen. Alles is afgestemd op een mooie klassieke uitstraling. Tot aan het schakelpaneeltje voor de elektriciteit is huisgemaakt om in de stijl van de boot te blijven.

Smallandsloep

Interieur Smallandsloep

Het voor- en achterdek van de Smallandsloep zijn van massief teak evenals de fraaie spiegel. In het leefgedeelte van de Smallandsloep wordt het comfort voor een groot deel bepaald door de maat van de banken en de kwaliteit van de kussens. Smallandsloepen zijn voorzien van kussens en dekzeilen van Fred Schot. Deze specialist staat garant voor een perfect passend product. Dat geldt overigens voor alle toegepaste materialen en de technische installatie.

SmallandsloepStandaard uitrusting is zeer compleet

De Smalland 26 is uitermate compleet. Er is een koeling met bovenlader. Aan de andere zijde een kombuisje. In de punt een toilet. Ook zaken als stootwillen, landvasten en dekzeilen behoren tot de standaard uitrusting. Om de boot vrij van bladeren, regen en overvliegende vogels te houden is gebruik van het dekzeil verplicht. Gelukkig is dat geen straf want met een lange buis over de lengte van de boot staat het dekzeil in een zucht. Ook eraf halen is geen belemmering om even een stukje te gaan varen.

Hoewel de boot open is biedt de buiskap de bescherming van een kajuit. De kap is tevens verticaal af te sluiten waarmee een stoffen cabine op de boot staat. Met een vulstuk tussen de U-vormige bank ontstaat een bed waarop overnachten tot de mogelijkheden behoort.

SmallandsloepLuxe op het water

Standaard wordt de Smallandsloep aangedreven door een degelijke Volvo Diesel. In de grote versie van 26ft / 8,05m levert de motor 40pk. Voldoende om met een rustig toerental op rompsnelheid te varen. Op deze manier is het varen met een sloep een rustgevende en luxe manier om op het water te vertoeven. Het ontbreekt aan niets en ook een langere vaartocht ligt binnen handbereik. Met het stabiele vaargedrag van de boot kan iedere schipper overweg, een vaarbewijs is niet nodig. Smallandsloepen worden door een werf gebouwd waarbij er volop ruimte is voor inspraak van de opdrachtgever. Zowel een 21ft als 26ft sloep liggen paraat voor een proefvaart en een eerste indruk.

Technische gegevens Smalland 26:
Afmetingen: l.o.a. 8.05 x 2.75 meter
Motor: Volvo Penta D2-40 40 pk

Smallandsloep
Meer informatie:
Hans Heikoop
Oud Loosdrechtsedijk 113b
1231 LS Loosdrecht
T. 035 5828411
info@smallandsloep.nl
www.smallandsloep.nl