smelne

Een waar walhalla voor wie op zoek is naar een motorboot: de nieuwe showroom van Smelne Yachtcenter in Drachten. Met een grote diversiteit aan motorjachten, kun je daar op je gemak rondkijken en lekker wegdromen. Met ruim 70 schepen, voelt het een beetje als een Hiswa of Boot Holland in het klein.

Jachtmakelaars Henk van der Velde en Kees Kaptijn zijn de verbindende schakel tussen verkoper en koper. Met een gevarieerd aanbod, heeft ieder wat wils. Er liggen boten van 8 meter, maar ook van 15 meter. Van verschillende materialen, verscheidene bouwers en allerlei werven. De prijs fluctueert ook. Je kan hier een boot vinden van €15.000 of sommige van wel €300.000. Verschillen en variatie zijn er en dat is alleen maar fijn voor de keuze. Een ding hebben alle boten wél gemeen en dat is kwaliteit.

Alles in eigen huis

Kees Kaptijn vertelt wat Smelne Yachtcenter net anders maakt dan andere jachtmakelaars: “Wat Smelne bijzonder maakt is dat we alle voorzieningen in eigen huis hebben. Stel dat je in de showroom een boot naar je hart vindt, dan maken we een afspraak en kunnen wij de betreffende boot met onze eigen botenlift te water laten voor een uitgebreide proefvaart. En stel dat je denkt; ja, dit is hem, maar dan wel rood in plaats van blauw en met een nieuw teakdek en een hekschroef. Dat kan allemaal hier op de werf gedaan worden. Bijna driekwart van de mensen die bij ons een boot koopt wil iets laten aanpassen, uiteenlopend van bijvoorbeeld de installatie van navigatieapparatuur tot een complete refit. Daarvoor hoeven we niet door te verwijzen naar externe partijen. We weten dus zeker dat de klant het precies krijgt zoals hij het verwacht. En natuurlijk helemaal volgens onze normen.”

Hier voegt Henk nog aan toe: “Ja, we zijn een jachtmakelaardij. Maar daarnaast zijn we ook een werf en een jachthaven. We hebben een showroom, onderhoudswerkplaatsen, een overdekte marina, een winterstalling en een buitenhaven. En als vanouds hebben we een nieuwbouwwerf, waar nog steeds een klein aantal nieuwe Smelne motorjachten gebouwd wordt. Ik werk hier nu ruim vijf jaar en vind het elke keer geweldig om de wens van de klant van A tot Z te kunnen verwezenlijken.”

Smelne is elf jaar geleden begonnen met de transitie van nieuwbouwwerf naar een all round yachtcenter. Dit bleek een goeie koers te zijn.

Zelf op bezoek bij Smelne? Klik hier voor al het info.
Nog meer watersportnieuws? Lees hier verder.