Snel varen: maand vol speedy artikelen

Snel varen is leuk. Gas open en gaan in een sportboot, geeft een sensatie die geen enkel ander boottype je kan bieden. Op weg naar een bestemming ben je er lekker snel en tussen de gele boeien kun je met een wakeboard of funtube achter de boot alle opvarenden een onvergetelijke ervaring bezorgen.

Deze maand besteden we volop aandacht aan de snelle tak van de watersport. En ook het Botentekoop Magazine staat boordevol speedy artikelen. Lees over alle aspecten van het snel varen, ook op dit blog. Hierbij alvast een korte greep van wat je allemaal kunt verwachten.

de Alumax Bullit 600
De Alumax Bullit 600.

Tussen 50 en 110 km/u

De basis van snel varen ligt bij de motor. Fabrikanten van motoren voor snelle boten komen voor het voetlicht en voor dit thema zijn liefst 15 verschillende boten met vermogens tussen 60 en 2 x 400 pk getest. De snelheid van de geteste boten varieerde tussen 50 en meer dan 110 kilometer per uur. Dan heb je het over pure speed op het water, een feestmaand dus voor watersporters met benzine door hun aderen.

 Dock Steel 750.
De Dock Steel 750.

15 geteste boten!

Deze maand hebben we testimpressies van liefst 15 nieuwe, bloedstollend snelle bolides te water. We trappen af met de Jeanneau Cap Camarat 9.0 CC: een stoere consoleboot met 2 x 250 pk Yamaha aan de spiegel, het coverbeeld van deze snel vaarcampagne. Verder komt de test van de Yamarin Cross met Yamaha 130pk aan bod. Ook de geteste Dock Steel 750 wordt aangedreven door een Yamaha motor, in dit geval een 200pk. Suzuki vinden we terug met een 100 pk bij de test van de Alumax Bullit 600. Tohatsu is aanwezig met de 150 pk van de Fibrafort Style 210 en de 60pk van de snel varende Topcraft en Oud Huijzer tenders.

de Jeanneau Cap Camarat 9.0 CC
De Jeanneau Cap Camarat 9.0 CC

Achter de geteste Ranieri 4XC hangt een stille, snelle 150pk Honda. De enige geteste sportboot van deze editie is de Glastron GT205 met een 200 pk Mercruiser binnenboordmotor. Mercury buitenboordmotoren zien we terug bij de tests van de ZAR 65 Suite, de XO270, de Axopar 37 XC en drie boten van snel-vaar specialist Beekman Watersport. Naast twee RIB’s is ook hun buitenaardse Iron 767 aan de kritische blik van onze testers onderworpen.

De Apoxar 37.
De Apoxar 37.

Lol van funtuben

In de hele maand juli besteden we aandacht aan de veiligheidsaspecten van snel varen. Ook gaan we op zoek naar de lol van funtuben en belichten we de ultieme sexy Vanclaes trailer voor snelle boten. Uiteraard laten we zien waar je de plekken kunt vinden waar snel varen kan en mag.

Zoveel power betekent een feestmaand voor de liefhebbers van snelle boten. Lees daarom snel alle speedy artikelen met dit thema. Of bekijk direct het aanbod sportboten en speedboten.