Monnickendam is de eerste bestemming van het nieuwe online TV programma ’Holland Vaart.’ In deze vierdelige serie spreekt presentatrice Shannon van Beek telkens in een ander vaargebied met watersportliefhebbers over hun passie. 

Aan boord van de ZA1 vaart Shannon naar Monnickendam met Erik Hermans, de trotse eigenaar van een zelfgebouwde Lemsteraak waarmee deze zeilende fysiotherapeut al vijfmaal Nederlands kampioen werd. Shannon bespreekt met Erik over wat zeilen met een Lemsteraak zo bijzonder maakt en wat hij moet doen om zijn schip in topconditie te houden. 

Monnickendam

In Monnickendam verkent Shannon op een elektrische scooter de omgeving. Ze gaat op bezoek bij Inge de Graaf en Evert Stel, die ruim tien jaar geleden de Stichting Vaarwens  startten. Deze stichting verzorgt vaardagen voor mensen in de laatste levensfase. Aan boord van het nieuwe Vaarwens schip vertellen Evert en Inge wat hen deed besluiten om het roer om te gooien.

Vaarwens

Speciaal voor ’Holland Vaart’ beoefent Stijn Tettero een aantal – voor hem – onbekende watersporten. In deze aflevering gaat hij voor het eerst suppen. Zal hij het droog houden? 

In de haven van Monnickendam wordt Shannon uitgenodigd voor een kijkje aan boord bij Marjolein en Jos van der Heide, die met hun drie kinderen op een klassiek zeilschip wonen, waarmee ze ook charteren.  

holland vaart

Ook spreekt presentatrice Shannon met Nienke Zetzema, die jachthaven Waterland van haar ouders heeft overgenomen en aan de vooravond van ingrijpende veranderingen staat.  

Marjan Stoker heeft ondertussen allerlei heerlijke gerechten voor aan boord gemaakt, waarvan de recepten op de watersport-tv website te vinden zijn.  

Opnames Holland Vaart

’Holland Vaart’ is vanaf 10 september 2020 hier te bekijken. De volgende afleveringen, vanuit respectievelijk de Alde Feanen, Amersfoort, Workum en Balk, volgen om de twee weken. 

Groot aanbod boten

Nog op zoek naar een mooie boot? Je vindt je droomboot op Botentekoop.nl. Keuze uit een groot en gevarieerd aanbod. Liever eerst nog wat meer lezen? Bekijk onze boottestenvaarroutes of lees het laatste watersportnieuws.