Stichting Pleziervaart

Nu de lente steeds meer vorm begint te krijgen, wordt het steeds leuker om het water op te gaan. De Amsterdamse grachten lenen zich daar uitstekend voor een vaartochtje. De Gemeente Amsterdam wil echter de regels aan gaan scherpen, Stichting Pleziervaart voert hier actie tegen.

Stichting Pleziervaart komt op voor de belangen van de pleziervaart in Amsterdam. De stichting heeft als missie de pleziervaart op de grachten te behouden en botenbezitters verenigen. Zodat zij samen weer met veel plezier van de grachten kunnen genieten. En nu de Gemeente Amsterdam de regels op het water aan wil gaan scherpen, komen ze in actie.

Maatregelen Gemeente Amsterdam

De Gemeente Amsterdam wil door bepaalde regels orde op de grachten brengen. Het gaat onder andere om:

  • Een verdubbeling liggeld/belasting
  • Maximaal 12 passagiers op een pleziervaartuig
  • Tussen 23:00 en 07:00 niet meer mogen varen

Stichting Pleziervaart is het hier niet mee eens. Ze vinden het verbod op meer dan twaalf personen op een pleziervaartuig ‘veel te ver gaan.’ En het vaarverbod tussen 23.00 uur en 07.00 uur wordt door hen een ‘aanslag op het vrije verkeer van personen’ genoemd.

Stichting Pleziervaart

Petitie voor behoud pleziervaart

Daarom is Stichting Pleziervaart een petitie begonnen: ‘Behoud de Amsterdamse grachten voor de pleziervaart’.  De petitie is al meer dan tienduizend keer ondertekend. Wil je ook de petitie tekenen? Dat kan hier: www.pleziervaartamsterdam.petities.nl

Meer informatie over de stichting vind je hier: StichtingPleziervaart.nl

Groot aanbod tenders en sloepen

Op zoek naar een nieuwe sloep? Bekijk hier het aanbod sloepen