Hella Marine

Lichtgevende diodes, beter bekend als LED’s, geven veel en helder licht bij een laag energieverbruik. De lichtbronnen veroorzaken echter ook een kleine elektromagnetische interferentie.

Lampenfabrikant Hella Marine ontwierp speciaal voor jachten LED verlichting waarbij de frequenties in ieder geval niet binnen de bandbreedte van marifoon en AIS communicatie kan komen. Tussen de 156 MHz en 165 MHz zou de onbedoelde interferentie van de lampen de veiligheid van het jacht in gevaar brengen door de communicatie en identificatie te verstoren.

Dankzij gering stroomverbruik zijn LED’s zeer geschikt voor toepassing op boten die hun stroomvoorziening halen uit accu’s met een beperkte capaciteit. Professionals zoals de Amerikaanse kustwacht passen dit type verlichting reeds toe. Inmiddels is de nieuwe serie LED’s van Europese certificaten voorzien en beschikbaar voor de watersport.

Meer informatie op: www.hella.nl

Keuze uit groot aanbod

Ben je op zoek naar een nieuwe boot? Of je nu op zoek bent naar een sloep, een motorjacht of een speedboot: in ons ruime aanbod vind je vast wat je zoekt. Bekijk hier het aanbod