saxdor yachts
saxdor yachts

Holland Sport Boat Centre in Amsterdam wordt de Benelux dealer van het nieuwe spectaculaire merk Saxdor Yachts. Saxdor boten zijn bedacht door Sakari Mattila, die eerder de bekroonde bootmerken Axopar, Paragon, Aquador en XO bedacht en ontwierp. Dit keer heeft hij een merk ontwikkeld, dat betaalbaarheid combineert met kwaliteit, veelzijdigheid en sexy styling.

De kleinste Saxdor is een compacte boot die het gemak en gebruiksgemak van een jetski combineert met de veiligheid en het comfort van een boot. Deze 200 SPORT 20 voet lang en wordt aangedreven met een buitenboordmotor. De prijs is zeer concurrerend. In mei van dit jaar wordt de boot geïntroduceerd voor een introductieprijs van €22.140,-. (Inclusief btw, maar exclusief transport- en afleveringskosten). Inbegrepen is een Mercury F100EFI buitenboordmotor (t.w.v. €14.444,-).

De instapversie met 100 pk Mercury haalt een topsnelheid van 34 knopen (63 km/h). Met een 175 pk Mercury buitenboordmotor haalt de combinatie een top van meer dan 45 knopen (83 km/h). Dat komt mede door de effectiviteit van de dubbel getrapte romp, die ook speelse vaareigenschappen en een vlotte acceleratie garandeert.

Bij het ontwerp is de enorme ervaring van J&J Design gebruikt. Het streven was ook om de het ​​instapmodel zo licht mogelijk te maken (ongeveer 700 kg). Dat maakt de boot goed trailerbaar zonder dat dit afbreuk doet aan de degelijkheid van de boot.

Standaard wordt de Saxdor geleverd met een driepersoons jockey-zit en een open dek, maar de indeling is naar eigen wens aan te passen. Op een 20 voets model is de mogelijkheid om met hulp van een canvas zeil op de boot te overnachten verrassend. Verder is het mogelijk om een dubbele bank achterin te krijgen. Door de compacte afmetingen, lichtgewicht constructie en goede afwerking is de 200 Sport ook te gebruiken als een praktische superjacht tender.

De Saxdor 200 Sport is vanaf begin mei bij Holland Sport Boat Centre te koop, maar de officiële lancering vindt in september plaats op het Cannes Yachting Festival 2020. Daar wordt ook de Saxdor 320 geïntroduceerd, een 32 voeter die in drie verschillende uitvoering op de markt komt.

Saxdor Yachts oprichter Sakari Mattila: “Saxdor Yachts maakt de volgende generatie betaalbare boten. Het zijn eersteklas vaartuigen met de nieuwste technologie en een betaalbare prijs. ” Saxdor Yachts heeft de ambitie om het assortiment de komende twee jaar uit te breiden tot 50 ft.

Meer informatie vind je op www.hollandsport.nl
Bekijk hier het aanbod van Holland Sport Boat Centre