Stroomwinkel.nl

Een opvallend blauwe kleur, RAL 5015, maakt een brede range producten herkenbaar die één ding gemeen hebben; het verzorgen van een betrouwbare stroomoplossing voor klein- en grootverbruikers, wanneer een gewoon stopcontact niet aanwezig is of niet voldoet. Omvormers, laders, accu’s zonnepanelen, accuscheiders, batterij monitoren en een uitgebreide serie aanvullende accessoires zorgen voor een geheel geïntegreerd en optimaal renderend systeem. Stroomwinkel.nl is met Victron Energy de stuwende kracht achter dit blauwe mirakel. 

Stroomwinkel.nl is een onderdeel van Top Systems, een in 1984 opgerichte adviserende groothandel voor de zakelijke markt in mobiele stroomsystemen. In 1997 zag Stroomwinkel.nl het levenslicht als online oplossing om ook de particuliere markt te bedienen. In die tijd moest online winkelen zich nog ontwikkelen, zodat Top Systems zich met Stroomwinkel.nl tot de digitale pioniers mag rekenen. 

De winkelformule is al die jaren ongewijzigd gebleven en past vandaag de dag juist heel goed in het digitale landschap, waar specialisatie de beste kansen biedt. Die formule bestaat uit één productlijn met alle kennis en ervaring over de producten en systemen. Eindgebruikers krijgen hiermee een goed antwoord op hun energievraag. Dankzij levering uit voorraad wordt er meestal de volgende dag al op de deur geklopt.  

De productlijn van Victron Energy heeft in 40 jaar tijd een naam van formaat opgebouwd. Het Nederlandse familiebedrijf is in 143 landen actief en heeft op strategische plaatsen een steun- of servicepunt. Voor Nederland heeft Stroomwinkel.nl een belangrijke positie in dat netwerk. Niet alleen in verkoop, maar ook voor service, ook al hebben de producten een uitvalpercentage waar iedere andere producent jaloers op is.

De roots van Victron liggen in de watersport, maar inmiddels hebben de activiteiten zich uitgebreid naar de beroepsvaart, offshore en de automotive industrie. In alle branches waar mobiele stroomoplossingen van toepassing zijn, is Victron de aangewezen merknaam om alle benodigde componenten voor een stabiel stroomaanbod probleemloos met elkaar te laten communiceren. In een combinatie van verschillende merken is dat nog maar de vraag. Van een handzaam acculadertje met grootse specificaties tot een driefasesysteem voor de zwaarst denkbare toepassing, op iedere stroomvraag heeft Stroomwinkel.nl met Victron Energy een spannend antwoord.

Producten van Victron Energy die je kan kopen op Stroomwinkel.nl
Van een handzaam acculadertje met grootse specificaties tot een driefasesysteem voor de zwaarst denkbare toepassing, op iedere stroomvraag heeft Stroomwinkel.nl met Victron Energy een spannend antwoord.

Systeem met omvormer

Passend in de ‘keep it simple’- formule is de combinatie van een Blue Power acculader en een Phoenix omvormer. Afhankelijk van het type lader kun je meerdere accu’s, geïsoleerd van elkaar laden. Met de Phoenix omvormer is altijd een stabiele wisselstroom voorhanden om een laptop op te laten draaien of je elektrische tandenborstel op te laden. Omvormers bestaan in twee soorten. Met een zuivere of blokvormige sinusgolf. Blokvormige wisselspanning is ongeschikt voor alle apparaten met een printplaat, transformator of elektromotor en dat zijn er nogal wat. De omvormers van Victron Energy kennen dat probleem niet en leveren 230V exact zoals dat thuis uit het stopcontact komt, veilig en stabiel voor alle aangesloten apparatuur.

Een schema dat uitlegt hoe de omvormer werkt.
De omvormers van Victron Energy kennen dat probleem niet en leveren 230V exact zoals dat thuis uit het stopcontact komt, veilig en stabiel voor alle aangesloten apparatuur.

Multiplus met DC generator

Een boordnet dat geheel onafhankelijk is van walstroom krijg je door de laadstroom van wal, dynamo en DC-generator te combineren met een Multiplus acculader en omvormer, die in één behuizing is ondergebracht. Met het Multi-bedieningspaneel kan een maximum aggregaat- of walstroom worden ingesteld. De MultiPlus houdt dan rekening met andere stroomverbruikers en gebruikt voor het opladen alleen de stroom die nog ‘over’ is. Hiermee raakt het aggregaat of de walaansluiting niet overbelast en blijft het doorsmelten van een zekering achterwege. De Power Assist functie voegt hier nog een extra dimensie aan toe. Piekstroom is vaak maar kortstondig nodig. De MultiPlus zorgt ervoor dat onvoldoende wal- of aggregaat-stroom onmiddellijk wordt gecompenseerd met stroom uit de accu’s. Zodra de belasting afneemt, wordt de reservestroom weer gebruikt om de accu’s op te laden. Dankzij de ingebouwde omschakelautomaat merk je her niets van. Een aangesloten computer of TV blijft onverstoorbaar zijn werk doen. 

Een schema dat uitlegt hoe een Multiplus wekt samen met een DC generator.
De MultiPlus zorgt ervoor dat onvoldoende wal- of aggregaat-stroom onmiddellijk wordt gecompenseerd met stroom uit de accu’s.

Quattro met AC generator

Wanneer een wisselstroomgenerator wordt toegepast vormen een Quattro lader en omvormer inéén het hart van je eigen energiecentrale. Een verschil met de Multiplus is dat de Quattro met twee AC bronnen om kan gaan. De generator en de walstroom worden dan ook rechtstreeks aangesloten op de Quattro. De scheidingstransformator van Victron voorkomt in deze opstelling het ontstaan van elektrolytische corrosie. 

Een schema dat uitleg hoe de Quattro werkt samen met de AC generator.
Een verschil met de Multiplus is dat de Quattro met twee AC bronnen om kan gaan.

Parallel systeem

Stroomwinkel.nl is specialist in de meest complexe stroomvragen. Door Quattro of Multiplus laders en omvormers parallel te schakelen kan aan iedere stroombehoefte worden voldaan. Ingewikkeld is dat niet. Er worden in die opstelling standaard producten toegepast die met een aansluiting op een PC en de door Victron ontwikkelde VEConfigure software, op een eenvoudige wijze in te stellen en aan te sluiten zijn. Hiermee is een hoge vermogensbehoefte beschikbaar voor bijvoorbeeld de complexe huishouding van een flink motorjacht. Want ook onderweg moeten magnetron, flatscreens, navigatie instrumenten, het koffiezetapparaat of de inductiekookplaat het gewoon blijven doen.

Een schema dat uitlegt hoe de Quattro en Multiplus laders en omvormers parallel geschakeld kunnen zijn.
Door Quattro of Multiplus laders en omvormers parallel te schakelen kan aan iedere stroombehoefte worden voldaan.

Voor meer informatie:

Stroomwinkel.nl

Lemsteraak 6

2411 NC  Bodegraven

Telefoon: +31 (0)172 – 820 015

info@stroomwinkel.nl

www.stroomwinkel.nl