Suzuki Marine was in 2017 voor het tiende opeenvolgende jaar marktleider in Nederland. Hiermee behaalde Suzuki Marine een marktaandeel van 28%, bijna een derde van de markt. “Dat is niet voor niks”, aldus Geordy Bloem, General Manager Sales & Network. “Suzuki-buitenboordmotoren zijn licht van gewicht, zeer betrouwbaar, zuinig en stil, en leveren ongelofelijk veel power.

Een ander belangrijk pluspunt van de buitenboordmotoren van Suzuki is dat de gebruikskosten ervan laag zijn, vervolgt Geordy. “En dat spreekt watersporters aan. We zijn er heel trots op dat Suzuki Marine al tien jaar het populairste buitenboordmotor-merk van Nederland is. Het is een blijk van klantwaardering waarmee onze passie en gedrevenheid, inclusief die van de dealerorganisatie, beloond wordt. Het motiveert ons om nog beter te presteren en nog innovatiever te werk te gaan. Op die manier kunnen we de klant optimaal blijven bedienen.”

Sterke dealerorganisatie

Het marktleiderschap van Suzuki Marine is voor een belangrijk deel te danken aan de sterke dealerorganisatie. De dealers zijn in staat de klant op juiste wijze te informeren en adviseren. Daarbij speelt ook het innoverende karakter van de buitenboordmotoren een grote rol. De Suzuki DF350A is een van de producten die een innovatieprijs gewonnen heeft, namelijk de NMMA Innovation Award 2017. Dit is al het negende model van Suzuki dat is voorzien van deze innovatie-award.

Suzuki Marine blijft innoveren

De jaarcijfers worden zoals gebruikelijk een halfjaar na het afgelopen jaar bekendgemaakt. De uitstekende resultaten van Suzuki Marine zijn extra opmerkelijk omdat 2017 niet een geweldig mooie zomer kende. De verwachtingen voor dit jaar zijn dan ook hoog. “We blijven innoveren om ons marktleiderschap te beklijven. We investeren in ons merk en in de dealerorganisatie en gaan de toch al brede line-up nog verder uitbreiden”, besluit Geordy.