Suzuki Marine 12,5 jaar marktleider

Suzuki Marine is 12,5 jaar op rij het populairste buitenboordmotormerk van Nederland. Dankzij doorontwikkelde techniek, betrouwbaarheid, aansprekende prestaties en een aantrekkelijk laag brandstofverbruik, staan Suzuki buitenboordmotoren stevig verankerd op deze positie.

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Suzuki levert in Nederland een uitgebreide line-up in buitenboordmotoren. Van de DF2.5A met 2,5 pk tot en met de 350 pk sterke DF350A. Suzuki beschikt over een motor voor elke watersportliefhebber. Al vanaf de DF9.9B met 9,9 pk, heeft een Suzuki buitenboordmotor standaard elektronische injectie. Daarnaast beschikken ze over het geavanceerde Suzuki Lean Burn Control system. Dit bespaart brandstof bij lagere toerentallen en is onlangs onderscheiden met de NMMA Innovation Award. De bestverkochte motor was het afgelopen halfjaar echter de DF6A, een 6 pk sterke buitenboordmotor die goede prestaties levert en tegelijkertijd lekker handzaam is met een gewicht van slechts 23,5 kilogram. 
 
Ook de Suzuki DF30A en Suzuki DF60A zijn net als vorig jaar sterk vertegenwoordigd. Carlo van Boven, Sales Manager Suzuki Marine: “De populariteit van sloepen en tenders is in 2020 enorm toegenomen. Dat zagen we ook in de aantallen van de 30 en 60PK modellen, die niet alleen aan de spiegel gemonteerd kunnen worden, maar door hun compacte formaat ook ín een bun passen. Deze motoren vormen daarom een gelukkig huwelijk met een sloep of tender om zorgeloos en zuinig te varen.”

Suzuki Marine beschikt over een motor voor elke watersportliefhebber.
Suzuki levert in Nederland een uitgebreide line-up in buitenboordmotoren. Van de DF2.5A met 2,5 pk tot en met de 350 pk sterke DF350A.

Sterke dealerorganisatie

Geordy Bloem, Algemeen Directeur bij Suzuki Nederland: “Al 12,5 jaar marktleider zijn bereik je natuurlijk niet alleen. Ik ben enorm trots op de passie en gedrevenheid van onze dealerorganisatie en het team van Suzuki Nederland. Het marktleiderschap motiveert onze gehele organisatie om nog beter te presteren en de klant optimaal te blijven bedienen. Onze vernieuwende producten sluiten daar optimaal op aan. Wij zijn dan ook vastbesloten om die voorsprong te behouden.”

Suzuki 12,5 jaar marktleider in Nederland
Al 12,5 jaar marktleider zijn bereik je natuurlijk niet alleen.

Technische ontwikkelingen

De R&D afdeling van Suzuki werkt continu aan technische verbeteringen om buitenboordmotoren efficiënter te maken. Tegelijkertijd speelt duurzaamheid ook een grote rol. Afgelopen jaar werd het eerste microplastic-filter ter wereld onthuld. Met dit filter wordt het water gereinigd van microplastics, voordat het de buitenboordmotor verlaat. Binnenkort zal dit filter getest gaan worden in Europa, waarna de introductie volgend jaar gaat plaatsvinden.

De eerste microplastic-filter ter wereld werd afgelopen jaar onthuld.
De R&D afdeling van Suzuki werkt continu aan technische verbeteringen om buitenboordmotoren efficiënter te maken.

Suzuki Clean Ocean Project

Nog meer duurzaam nieuws, dit jaar bestaat het Suzuki Clean Ocean Project 10 jaar. Naast de ontwikkeling van het Micro Plastic Collecting Device, blijft Suzuki doorgaan met projecten om de kustlijn op te schonen. Daarnaast wordt ook het plastic verpakkingsmateriaal van verschillende Suzuki Marine onderdelen vervangen door een verpakking van papier. Hiermee verwacht Suzuki jaarlijks zo’n 2,3 ton plastic te besparen. Het Suzuki Clean Ocean Project levert dan ook een belangrijke bijdrage aan de duurzame doelen van Suzuki.