dutchsail

Met het Muiderslot als decor werd onlangs bij de KNZ&RV Muiden de 69F van Team DutchSail, de Janssen de Jong, gedoopt. En wel door de Burgemeester van de Noordzee: Marcelien Bos-Koning. De meervoudig wereldkampioene en winnares van Olympisch zilver in Peking wenste de indrukwekkende foiling machine een behouden vaart.

Deze spectaculaire monohull met in het zeil de oer-Hollandse Oranje leeuw met wapperende manen, wordt door de zeilers van het team gebruikt ter voorbereiding op de wedstrijden die volgen.

En dat de 69F Foiling Monohull hard gaat, blijkt wel uit deze video:

Samenwerking

Team DutchSail is een samenwerking van Nederlandse zeilorganisaties en kennisinstellingen. Daarnaast ondersteunen een aantal bedrijven het team, onder aanvoering van hoofdsponsor Janssen de Jong Groep. Het team komt namens Nederland uit onder de vleugels van DutchSail. Dit gebeurt in samenwerking met Sailing Holland, ondersteund door het Watersportverbond en op inschrijving van de KNZ&RV en KRZV De Maas.

De wedstrijdkalender van het team is ambitieus. Zo is er de wens om deel te nemen aan de Youth America’s Cup, de America’s Cup zelf, een Ocean Race of aan de nieuwe Olympische offshore zeildiscipline.

Meer informatie: www.dutchsail.com

Meer watersportnieuws lezen over nieuwe modellen, boottesten of vaargebieden? Lees hier verder. Je droomboot vind je op Botentekoop.nl