Hermes-Speedster

De Hermes Speedster is een product van het Griekse Seven Seas Yachts, maar dankzij Nicks Boats kunnen we er nu in Nederland ook kennis mee maken. Een compacte vijfzitter in een klassiek vormgeving die wel wat weg heeft van een Riva, al is de Hermes aanzienlijk kleiner.

De echte eye-catcher voor liefhebbers van snelle runabouts is echter het interieur. Dat doet sterk denken aan een Porsche 356 uit de jaren 50. Het stuurwiel, instrumentarium en de voorruit vertonen onmiskenbaar overeenkomsten met de beroemde oer-Porsche. Ook qua zitpositie en maatvoering doet de Speedster denken aan een auto. Alle inzittenden kijken vooruit, waarbij de passagiers achterin op een bank en voorin op aparte stoelen plaatsnemen. De boot weegt 675 kg en wordt voortgestuwd door een tweecilinder Weber die mede dankzij een turbo zo’n 120 pk levert. Dat moet genoeg zijn voor een top van 70 km/h.

Speciaal voor deze boot opende Nick Boats in Harderwijk een testvaarlocatie. Vanuit Nick’s Boathouse kunnen testvaarten met de speedboot worden ondernomen. Nederlandse, maar zeker ook Belgische en Duitse klanten worden van harte uitgenodigd. Boven het boothuis is in accommodatie voorzien voor een overnachting na een enerverende vaardag.

www.nicksboats.com

Op zoek?

Ben je op zoek naar een nieuwe boot? Of je nu op zoek bent naar een sloep, een motorjacht of een speedboot: in ons ruime aanbod vind je vast wat je zoekt. Bekijk hier het aanbod