Voor iedereen met interesse in elektrisch varen, is een bezoek aan The Green Wave een aanrader. Dit bedrijf in Goes voorziet in alles wat nodig is voor duurzaam varen. Zo kun je er terecht voor allerlei merken elektrische boten, elektrische onderdelen, maar is er ook de mogelijkheid om je eigen boot om te laten bouwen. 

The Green Wave is onderdeel van The Boatshed, een unieke locatie in Zeeland bij de Oosterschelde, omgeven door water. De gebouwen die onderdeel zijn van The Boatshed, bieden een combinatie van duurzaam wonen, werken en recreatie. Ook The Green Wave is er te vinden. 

Boten te koop

In de showroom van The Green Wave is voor ieder budget een elektrische boot te koop. Het bedrijf is gespecialiseerd in duurzaam varen en biedt daarom boten van allerlei ‘groene’ watersportmerken, zoals:

  • ASTender: lichte, onzinkbare tenders, uiterst geschikt voor elektrische aandrijving.
  • Saffier Yachts: eersteklas dagzeilers, o.a. aangeboden met elektrische aandrijving.
  • Rand boats: duurzame, elektrisch aangedreven tenders uit Denemarken.
  • Delta powerboats, Zweedse kwaliteit met of zonder hybride aandrijving.
The Green Wave showroom.

Ook kun je bij The Green Wave terecht voor allerlei producten voor duurzaam varen. Sommige daarvan zijn niet alleen te gebruiken voor de watersport, maar ook voor duurzamer wonen of kamperen. Denk aan accu’s, aandrijvingen, zonnepanelen en regelapparatuur. Bijzondere merken die The Green Wave te koop aanbiedt zijn: 

  • Torqeedo: Duitse topkwaliteit elektrische aandrijfsystemen en componenten
  • Waterworld: Elektromotoren uit Friesland voor de aandrijving van sloepen, tenders en jachten 
  • Mastervolt, innovatieve elektrische systemen voor autonoom gebruik
  • TEMO: een nieuwe elektrische voortstuwingsoplossing die de lichtheid van een roeispaan combineert met het effect van een buitenboordmotor (Dame award).
  • Molabo: de eerste power traction drive met een spanning van 48 V.
  • Akasol: hoogwaardige en hoog-energetische lithium-ion-batterijsystemen voor e-mobiliteitstoepassingen. 

Jouw boot elektrisch maken

Wil je de eigen boot elektrisch maken? Dat kan bij The Green Wave Technics. Specialisten geven advies op maat en verzorgen de gehele ombouw naar elektrisch. Deze transformatie biedt veel voordelen. Het is een stuk duurzamer, maar biedt ook meer comfort. Elektrisch varen is stiller en geeft geen geuroverlast. Voor mensen die nog niet volledig willen overschakelen is er ook een hybride tussenoplossing. Dan wordt er een magnetische koppeling tussen de hoofdmotor en de schroef geplaatst. Deze elektromotor vervangt vervolgens de generator. Daardoor kun je voortaan zowel elektrisch als op diesel varen. 

Volledig elektrische zeilboot 

The Green Wave bouwt op bestelling ook boten op maat, zoals de volledig elektrische Delta 55e. Dit is een lange-afstandzeiler van 16 meter met een aluminium romp en een optrekbare kiel. De zeilboot kan ook volledig elektrisch varen. Bijzonder is dat je er enkele maanden volledig zelfvoorzienend in kunt leven. Zonnepanelen bieden een grote oplaadcapaciteit, een speciaal systeem zuivert het afvalwater en er zijn twee generatoren zodat je altijd een back-up in je stroomvoorziening hebt. 

Elektrische Delta 55e Zeilboot.

Meer info over The Green Wave of The Boatshed: www.theboatshed.eu